Microbuzele scolare, inca o problema in Maramures

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

microbuz-scolarEste greu de imaginat in secolul in care traim ca inca sunt probleme cu transportul elevilor catre scoala. Si totusi oricate microbuze scolare sunt aduse in Maramures, acestea se dovedesc in continuare a fi insuficiente pentru a asigura transportul tuturor elevilor la scoala. Dar si unde avem deja microbuze scolare, avem alte probleme. Adica fie nu avem sofer, fie nu avem carburant suficient. Plus ca mai este si problema semnalata de atatea ori a folosirii acestor microbuze pentru transportul nuntasilor sau a pensionarilor.

Probleme exista la nivel de judet si realitatea aceasta nu o poate nega nimeni. Potrivit Inspectoratului Scolar Judetean Maramures, microbuzele scolare existente la inceputul anului scolar a fost de 147 microbuze 16+1 si 2 autobuze scolare 28+1.

ISJ Maramures a anuntat recent ca s-a reactualizat necesarul de mijloace de transport a elevilor pentru anul scolar care vine si s-au solicitat 9 microbuze scolare 16+1 locuri si 39 autobuze cu minim 28 +1 locuri pentru localitatile cu numar mare de elevi pe aceeasi ruta.

In anul scolar 2014-2015 s-au primit in judet pentru transportul elevilor 7 microbuze 16+1 in luna aprilie 2015,  21 microbuse 16+1 in luna aprilie 2015, 2 autobuze 28+2 in luna mai 2015 si 3 microbuze 16+1 in luna mai 2015 pentru cluburile sportive scolare.

“Preluarea microbuzelor scolare de autoritatea locala, care va asigura toate formele legale in vederea utilizarii in siguranta a mijlocului de transport pentru elevii din zonele cu acces mai dificil la si de la unitatea scolara.

Pentru microbuzele scolare repartizate prin MDRAP la unitatile administrativ-teritoriale pe parcursul anului 2015 si pentru care administratiile locale au facut demersurile necesare utilizarii acestora conform legii, acestea raman in gestiunea lor, neexistand o baza legala pentru transferul acestora catre unitatea scolara”, spun cei de la ISJ MM.

Trebuie subliniat faptul ca unitatile scolare vor comunica autorităţii locale traseele de deplasare si numarul de elevi care vor fi transportati zilnic la activitatea scolara sau la activitati organizate de unitatea scolară pentru realizarea in comun a programului de transport.

Autoritatea locala care a preluat microbuzul scolar are obligatia de a asigura fondurile necesare pentru utilizarea in conditii de legalitate si siguranta a transportului elevilor – inmatriculare, autorizare, sofer, revizie, reparatie, echipare pentru perioada de iarna si asigurare cu combustibilul – conform destinatiei mijlocului de transport.

Cezar TUDOR

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2