Microsoft remediaza vulnerabilitatile de securitate ce afecteaza sistemul Windows vechi de 19 ani

home camp2
home camp2
home camp2

Compania Microsoft a anuntat miercuri un update de securitate, care corecteaza probleme inregistrate la mai multe versiuni ale sistemului sau de exploatare Windows, vechi de 19 ani, relateaza joi AFP citata de Agerpres.

Intr-un buletin de securitate, Microsoft avertizeaza ca lacunele de securitate pot permite piratilor sa acceseze de la distanta un calculator prin intermediul unor site-uri internet concepute in acest scop si la care utilizatorul accede cu navigatorul sau Internet Explorer. ‘Utilizatorii care au activat actualizarea automata nu trebuie sa ia niciun fel de masuri fiindca sunt protejati automat’, a spus un purtator de cuvant al Microsoft intr-un mesaj transmis AFP.

Patch-ul de securitate corecteaza vulnerabilitatile in Windows Server 2003, 2008 si 2012, Vista, RT 7, 8 si 8.1, se arata in buletinul difuzat de Microsoft.

Echipa de cercetatori de la IBM care a identificat bresa de securitate scrie intr-un mesaj pe un blog ca ‘toate versiunile Windows, de la Windows 95’, sunt afectate si ca bucata de program incriminata ‘este veche de cel putin 19 ani’. Nu se mai comercializeaza editii mai vechi ale programului de exploatare, iar Microsoft nu mai asigura suport tehnic pentru ele. Unele, cum ar fi de exemplu Windows XP, sunt totusi utilizate pe scara larga.

Circa 90% din calculatoarele din lume functioneaza cu sistem Windows.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *