Microsoft renunta la numele Nokia de pe noile telefoane

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Microsoft va abandona numele brandului Nokia de pe noile smartphone-uri, la mai putin de un an de cand a preluat operatiunile de productie de telefoane mobile si servicii ale Nokia Oyj, pentru 5,4 miliarde de euro (7,5 miliarde de dolari), transmite BBC.

Noile telefoane mobile inteligente Nokia Lumia vor fi cunoscute ca Microsoft Lumia, a anuntat gigantul american. Restul operatiunilor Nokia, care nu sunt detinute de compania americana, isi vor pastra numele Nokia.

O postare de pe pagina de Facebook a Nokia France confirma renuntarea la numele brandului. Redenumirea va fi prezentata pe plan global la momentul potrivit, a anuntat Microsoft, cel mai mare producator mondial de software.

Anuntul vine in ciuda acordului incheiat pe zece ani cu compania finlandeza prin care Microsoft s-a angajat sa utilizeze numele Nokia pe dispozitivele mobile.

In prezent, Microsoft este intr-un proces masiv de reorganizare. In iulie, compania americana a anuntat eliminarea a 18.000 de locuri de munca, echivalentul a 14% din efectivele sale mondiale (127.000 de angajati), aceasta fiind cea mai mare restructurare de personal realizata vreodata in istoria companiei.

Cea mai afectata va fi divizia de telefoane mobile Nokia Devices and Services, care va pierde 12.500 de angajati, adica jumatate din forta sa de munca. Ca urmare a acestor restructurari, Microsoft a informat ca va inregistra costuri de 1,6 miliarde de dolari sub forma de pachete compensatorii si costuri asociate in urmatoarele patru trimestre.
De asemenea, in procesul de restructurare, Microsoft va inchide, in noiembrie, uzina Nokia de la Komarom (Nord-Vestul Ungariei), care are aproximativ 1.800 de angajati.

In 2011, Nokia a decis sa inchida fabrica din localitatea Jucu (judetul Cluj), dupa ce a investit 60 de milioane de euro in aceasta intreprindere inaugurata in 2008.

Executivul a decis, la momentul respectiv, mentinerea preturilor gazelor naturale din productia interna (atat pentru consumatorii casnici, cat si pentru cei non-casnici) la nivelurile stabilite pentru 1 iulie 2014.

Tot in luna septembrie, Razvan Nicolescu, ministrul delegat pentru Energie, a declarat pentru AGERPRES ca Fondul Monetar International, Comisia Europeana si Banca Mondiala au fost de acord cu amanarea liberalizarii pietei gazelor pentru consumatorii casnici si cu termenele propuse de partea romana.

Acesta a propus autoritatilor de la Bruxelles ca pretul gazelor interne pentru populatie sa nu mai creasca pana la 1 iulie 2016, iar perioada de liberalizare sa se prelungeasca pana la 1 iulie 2021, fata de 31 decembrie 2018, cum prevede calendarul aflat in prezent in vigoare.

Potrivit calendarului de liberalizare asumat de Romania in 2012 in fata Fondului Monetar International si a Comisiei Europene, pretul gazelor pentru populatie ar fi trebuit sa se majoreze cu 3%, la 1 octombrie 2014. Pretul pentru consumatorii casnici ar fi urmat sa fie complet liberalizat la 31 decembrie 2018, potrivit aceluiasi calendar.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2