Microsoft va inchide uzina Nokia din Ungaria

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Grupul informatic american Microsoft va inchide uzina Nokia de la Komarom (Nord-Vestul Ungariei), care are aproximativ 1.800 de angajati, a anuntat joi compania, transmite MTI citat de Agerpres.

Masura face parte dintr-un plan mai amplu de restructurari in urma caruia Microsoft vrea sa elimine 18.000 de locuri de munca, sau 14% din efectivele sale mondiale. Cea mai grav lovita va fi divizia de telefoane mobile Nokia Devices and Services care va pierde 12.500 de angajati, adica jumatate din forta sa de munca.

Zoltan Laszlo, un lider sindical de la Komarom, a declarat pentru MTI ca managementul i-a informat pe angajati ca uzina se va inchide in luna noiembrie. Discutiile cu privire la pachetele compensatorii vor incepe la finele acestei luni, a adaugat liderul sindical.

In 2012, Nokia a concediat 2.300 din cei aproximativ 4.400 de angajati care lucrau atunci la Komarom. La acea data, compania a anuntat ca are de gand sa transfere activitatea de productie in Asia.

Anterior, in anul 2011, Nokia a decis sa inchida fabrica din localitatea Jucu din judetul Cluj, dupa ce a investit 60 de milioane de euro in aceasta intreprindere inaugurata in 2008.

Odata cel mai mare producator mondial de telefoane mobile, grupul finlandez Nokia a fost cumparat anul trecut de Microsoft pentru 5,6 miliarde de euro.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *