Microsoft vrea sa introduca inteligenta artificiala in viata cotidiana

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Microsoft a dezvaluit miercuri noi inovatii tehnologice care vizeaza patrunderea inteligentei artificiale (IA) in cotidian utilizand resursele din “cloud”, relateaza AFP, informeaza AGERPRES.

“Injectam inteligenta artificiala in toate produsele si serviciile pe care le oferim”, a subliniat vicepresedintele Microsoft care raspunde de acest domeniu, Harry Shum, in cadrul conferintei dezvoltatorilor organizata de grup la Seattle.

“Asamblam de peste 20 de ani caramizile pentru a construi valul actual de inovatii in acest sector”, a afirmat el.

Domeniile cele mai vizibile sunt invatarea masinilor, recunoasterea vocala si mijloacele de a le permite robotilor sa identifice ceea ce vad.

Microsoft nu este singurul grup care incearca sa realizeze progrese in acest sector, in care se infrunta cu giganti precum Amazon, Apple, Google si IBM. Amazon tocmai a prezentat o versiune cu ecran tactil a asistentului sau vocal Alexa, in timp ce Harman-Kardon, proprietate a grupului sud-coreean Samsung, a anuntat ca va incepe comercializarea Invoke, un dispozitiv care utilizeaza asistentul vocal Cortana al Microsoft si integreaza programul de comunicare video Skype.

Scopul este de a aduce IA in viata cotidiana a utilizatorilor si a o utiliza pentru a ameliora schimburile intre utilizatori si asistentii vocali cu care sunt dotate smartphone-urile si alte tablete.

Obiectivul conferintei organizate la Seattle este de a ameliora schimburile de opinii intre Microsoft si dezvoltatori, fie ca este vorba de studenti care dezvolta o aplicatie sau echipe de ingineri profesionisti.

“Microsoft incearca sa utilizeze IA pentru a ajuta firmele sa-si rezolve problemele si pe dezvoltatori sa-si amelioreze aplicatiile”, a spus Patrick Moorhead, analist la Moor Insights and Strategy. “Este ceva diferit fata de Amazon, Facebook si Google, care incearca inainte de toate sa adune informatii personale utilizand IA pentru a va vinde diverse lucruri si a va trimite reclame”, a adaugat el.

El subliniaza faptul ca Microsoft ii lasa pe dezvoltatori sa modifice comenzile gestuale, programele de recunoastere vocala si alte functii, in loc sa le impuna sa le armonizeze dupa un model comun tuturor aplicatiilor.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2