Migranti gasiti decedati intr-un camion, la est de Londra. 24 de familii vietnameze isi cauta copiii disparuti

Cel putin 24 de familii vietnameze sunt in cautarea propriilor copii dati disparuti, pe fondul incertitudinii legate de identitatea celor 39 de migranti ale caror cadavre au fost descoperite recent intr-un camion la est de Londra, transmite luni dpa, citand presa vietnameza.

Cotidianul vietnamez VnExpress a informat ca 24 de familii vietnameze isi cauta copiii, dintre care zece din Ha Tinh si 14 din Nghe An, ambele fiind provincii din centrul Vietnamului.

Provincia vietnameza Nghe An este una dintre cele mai sarace zone din Asia si un punct de interes pentru traficantii de persoane. Nguyen Dinh Gia (57 de ani), care traieste in aceasta zona si se teme ca fiul sau se afla printre victimele incidentului din Marea Britanie, a declarat pentru dpa ca saptamana trecuta avea mici sperante ca fiul sau este in viata, titreaza Agerpres.

”Acum nu mai am vreo speranta ca traieste. Sunt sigur ca este mort, dar incerc sa-mi pastrez sperante de 1% ca inca traieste”, a marturisit Nguyen Dinh Gia.

Premierul Vietnamului, Nguyen Xuan Phuc, a dispus sambata o investigatie privind traficul cu vietnamezi in strainatate, in contextul informatiilor terifiante conform carora majoritatea victimelor tragicului incident din Marea Britanie, unde au fost gasite 39 de cadavre intr-un camion, ar fi vietnamezi.

Guvernul de la Hanoi a anuntat ca ambasada Vietnamului la Londra a infiintat o linie telefonica speciala pentru cetatenii vietnamezi implicati care cauta asistenta. Potrivit organizatiei umanitare Ecpat, sute de cetateni vietnamezi sunt traficati in Marea Britanie in fiecare an.

Foto: The Straits Times

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1