Migratia din Uniunea Europeana catre Regatul Unit a atins un minim in 2018

Migratia pe termen lung din Uniunea Europeana catre Regatul Unit a scazut anul trecut la cel mai mic nivel de dupa 2013, arata date preluate vineri de Reuters si Xinhua de la Oficiul National de Statistica (ONS), informeaza AGERPRES.

Migratia neta din UE pe termen mai mare de un an a fost de 258.000 in 2018 – cel mai mic numar intr-un an calendaristic, incepand din 2013 – si de 285.000, in 2017. Rezultatul de anul trecut a fost dat de sosirea in tara a circa 602.000 de imigranti si plecarea a aproximativ 343.000 de emigranti.

In acelasi timp, migratia neta din afara Uniunii Europene a crescut in ultimii 5 ani; in 2018, numarul imigrantilor intrati in Regatul Unit din afara UE a fost cu 232.000 mai mare decat al emigrantilor din aceeasi categorie.

“Din 2016, modelul migratiei catre Regatul Unit pentru munca s-a modificat. Imigratia pe termen lung in Regatul Unit pentru munca a scazut, in special din cauza numarului mai mic de sosiri din UE”, a aratat statisticianul Jay Lindop, director al Centrului pentru Migratie Internationala al ONS.

Oficiul a inregistrat o migratie neta relativ stabila din intreaga lume, pe termen lung, rezultata din totaluri aproximativ constante de imigranti si emigranti incepand din 2017, desi migratia neta din Uniunea Europeana a scazut de la jumatatea lui 2016.

“Observam de asemenea o crestere a numarului de vize pentru lucratori calificati din afara UE, desi imigratia totala din afara UE, pentru munca, a ramas stabila in linii mari”, a mai spus Lindop.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1