Migratia neta in Marea Britanie a scazut drastic in primele 12 luni de dupa referendumul cu privire la Brexit

Migratia neta in Marea Britanie a scazut drastic in primele 12 luni de dupa referendumul de anul trecut cu privire la Brexit, iar peste trei sferturi din aceasta scadere a rezultat din cresterea numarului de cetateni ai Uniunii Europene care au plecat din Regatul Unit si diminuarea sosirilor, releva date oficiale facute publice joi, transmit Reuters si dpa, informeaza AGERPRES.

Mai exact, in perioada iunie 2016-iunie 2017, imigratia a scazut la 572.000 — cu 80.000 de sosiri mai putin—, in timp ce emigratia a crescut la 342.000, cu 26.000 de plecari mai mult, numarul cetatenilor UE reprezentand circa trei sferturi din scaderea migratiei nete, a stabilit Oficiul national de statistica (ONS). In cele 12 luni precedente, migratia neta a fost de 336.000.

La scaderea totala a imigratiei a contribuit cea a numarului de cetateni ai UE care au venit in Marea Britanie, cu 54.000 mai putini, iar numarul cetatenilor Uniunii care au plecat din Regat a crescut cu 28.000, ajungand la 123.000, a precizat oficiul.

Per total, numarul celor care vin sa traiasca in Marea Britanie continua sa fie mai mare decat al celor care pleaca si de aceea migratia neta contribuie la cresterea populatiei tarii, a mentionat Nicola White, responsabila ONS pentru migratia internationala, potrivit careia este prea devreme pentru a se vorbi de o tendinta pe termen lung. Numarul celor care vin in tara avand deja un angajament de lucru a ramas stabil, dar numarul celor care vin sa-si caute de lucru a scazut cu 43% in cele 12 luni analizate, a precizat White.

Inaintea alegerilor legislative anticipate din iunie, premierul Theresa May a promis ca va respecta angajamentul guvernului sau conservator de a reduce imigratia neta sub nivelul de 100.000. Totodata, ea s-a angajat sa restranga libertatea de circulatie a cetatenilor UE inspre Marea Britanie, dupa Brexit, precum si sa limiteze imigratia provenita din afara Uniunii.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1