Mihai Covaliu (COSR): Simona Halep va fi propusa ca portdrapel al Romaniei la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, Mihai Covaliu, a declarat, miercuri, ca jucatoarea de tenis Simona Halep va fi propusa ca portdrapel al Romaniei la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020, decizia finala urmand sa apartina Comitetului Executiv al COSR, informeaza AGERPRES.

“S-a vorbit si sigur ca Simona Halep este unul dintre sportivii emblematici ai Romaniei. Exista o procedura care va fi urmata si de aceasta data, la fel ca la precedentele editii ale Jocurilor Olimpice. Simona Halep va fi propusa ca portdrapel al Romaniei la Tokyo, iar Comitetul Executiv al COSR urmeaza sa valideze aceasta propunere”, a spus Covaliu, prezent la vernisajul expozitiei de fotografie a canotorului Sergiu Bejan.

Canotajul ar putea fi disciplina cu cei mai multi sportivi la Jocurile Olimpice de la Tokyo daca va reusi sa califice si echipajele feminine si masculine de 8+1, sustine Covaliu. “Emotii sunt doar legate de perioada care mai e pana la concurs, pentru ca strategia federatiei de a aborda Campionatele Mondiale a dat rezultate. Ei nu s-au concentrat atunci pe calificarea la Tokyo a barcilor de 8+1. Iar eu cred ca aceste barci au valoarea de a se califica la urmatoarea competitie. Pana acum canotajul are 7 barci calificate, plus cele 2 de la 8+1, asta inseamna ca va fi sportul cu cei mai multi sportivi prezenti la Tokyo si implicit cu cele mai multe sanse de a castiga medalii”, a afirmat el.

In acelasi timp, presedintele COSR a mentionat ca scrima romaneasca va face cinste Romaniei la Tokyo, chiar daca nu va avea sportivi calificati la toate cele trei arme. “E un lucru putin mai greu de realizat sa mergem cu toate armele de la scrima la Jocurile Olimpice. Asta din cauza faptului ca la floreta si spada masculin nu suntem la nivelul celorlalte arme. Insa eu spun ca vom avea reprezentanti la Tokyo care vor face cinste Federatiei Romane de Scrima. Ne bazam in continuare pe oamenii cu experienta care au datoria de a-i trage dupa ei pe cei tineri si dornici de performanta”, a precizat Mihai Covaliu.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2