Mihai Fifor – desemnat premier interimar

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat marti ca l-a desemnat pe Mihai Fifor, actualul ministru al Apararii, sa exercite interimar functia de prim-ministru al Romaniei, in urma demisiei lui Mihai Tudose, informeaza AGERPRES.

“Premierul Tudose mi-a inaintat demisia si am acceptat-o. (…) Dupa demisia premierului Tudose, l-am desemnat pe ministrul Fifor ca interimar la conducerea Guvernului, iar pentru a avea o procedura cat se poate de rapida si cat tine de mine am decis sa convoc consultari cu partidele parlamentare pentru maine (n.r. – miercuri). Voi trimite chiar acum invitatiile de participare la consultari”, a spus seful statului, la Palatul Cotroceni.

El a aratat ca situatia in care s-a ajuns il nemultumeste profund si il ingrijoreaza.

“La un an de la alegeri avem deja doua guverne PSD esuate. Acum, evident, ca este nevoie de un Guvern pentru a scurta cat se poate de mult situatia de incertitudine. Eu vreau sa avem o procedura rapida, care va duce la stabilirea unui nou Guvern, fiindca aceasta nesiguranta politica nu trebuie sa degenereze in instabilitate politica si, mult mai important, vreau sa previn posibile urmari economice negative ale acestei crize generate iarasi in interiorul PSD”, a afirmat seful statului.

Conform art. 107, alin. 3 din Constitutie, “…presedintele Romaniei va desemna un alt membru al Guvernului ca prim-ministru interimar, pentru a indeplini atributiile primului-ministru, pana la formarea noului Guvern”. Interimatul poate dura cel mult 45 de zile.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2