Mihai Ioan Ardelean, cel mai tanar candidat la functia de primar al municipiului Baia Mare

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Mihai Ioan Ardelean deschidereMihai Ioan Ardelean este candidatul Partidului National Democrat (PND) Maramures la functia de primar al municipiului Baia Mare. La doar 27 de ani, este cel mai tanar candidat pe care a mizat in acest an vreo formatiune politica din Maramures, argumentele national-democratilor bazandu-se pe calitatile lui Mihai si pe dorinta acestuia de a-si pune in slujba baimarenilor cunostintele dobandite in Romania, Marea Britanie si Danemarca, precum si strategiile si viziunea europeana de dezvoltare a orasului sau natal, Baia Mare.

Este absolvent al Facultatii de Istorie si Filosofie, specializarea Istorie, Universitatea „Babes-Bolyai” Cluj-Napoca si Master in Cultura, Comunicare si Globalizare, cu specializarea Relatii Internationale si Ordine Globala la Aalborg University (Danemarca). Vorbeste fluent in limbile romana, italiana si engleza – avand specializari in acest sens la Cambridge si Oxford – si converseaza in franceza, spaniola, daneza, norvegiana si latina.

Un candidat atipic, tanar, care vine cu o viziune proaspata, europeana, sa va convinga de faptul ca Baia Mare merita mai mult decat i s-a dat pana acum, ca administratia publica nu trebuie sa fie facuta cu incrancenare, lipsa de transparenta si suspiciuni de coruptie, ci legal, prietenos, transparent si performant.

„Privind Institutia Primarului Baia Mare, cele mai triste constatari se refera la neincrederea noastra, a oamenilor „de pe strada”, din exteriorul sferei decidentilor din administratia publica locala, fata de functionalitatea corecta a institutiei publice, a lipsei transparentei decizionale si a strategiei de dezvoltare gresite a „casei” noastre, municipiul Baia Mare. Apatia, chiar antipatia din societate, este efectul retoricii si a actiunilor generate de actualul edil, reactii impulsive, distructive, nedemocratice si nelegale, care dezbina tocmai acum cand avem atata nevoie de unitate pentru a putea construi un mediu prosper in care baimarenii sa se simta bine, asa cum merita.

In aceste circumstante, sunt necesare restabilirea increderii cetatenilor in institutia Primarului si reabilitarea imaginii, demnitatii si credibilitatii unui Consiliu Local confiscat si subjugat de actualul edil. In acest moment, orasul supravietuieste – in loc sa traiasca – sub gravele suspiciuni de coruptie de care este acuzat actualul primar, iar acesta e un punct slab ce blocheaza dezvoltarea orasului. Miza alegerii primarului municipiului resedinta de judet este importanta pentru reinstaurarea legalitatii, echilibrului si prosperitatii economice in Baia Mare. Aceste lucruri nu depind decat de noi insine.

Pentru un om aflat in mod real in slujba comunitatii care l-a desemnat sa o reprezinte nu exista divizarea in “ai mei si ai vostri”, nu exista segregatie, nu exista discriminare in baza niciunui criteriu. Toti sunt baimareni, toti sunt egali. Acesta este principiul dupa care ma conduc”, a precizat Mihai Ioan Ardelean, explicand motivele care l-au determinat sa accepte propunerea PND Maramures de a candida la functia de primar al municipiului Baia Mare.

Mihai Ioan Ardelean nu lupta cu oameni, ci pentru oameni… si stie sa le insufle semenilor sai ca au dreptul sa reinceapa sa se bucure de o viata frumoasa intr-un oras prosper economic, intr-un loc care poate sa devina ceea ce merita: un colt de Rai.

Victor STOICA

Mihai Ioan Ardelean 2

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

13 Comments

 1. ioan

  IHHIIII<< a aparut barbosii noa de aistea inca n-am avut ,, ,, copile sezi-ti pa sezut ca numa ti face die rusinie!!!! lasa-nie in pace ,,, cu democratia ta cu tat !!!!!!!!!!!

  Reply
 2. Dorin

  Mai Mnihai,degeaba o ti langa cu visul tau si al sponsorului tau ,fost ppdddist,pe tine cu barba aia te vede lumea ca pe ilustrul tap de la conducerea Romaniei, pe care l-a batut sistemul.Amu numai un filozof ne mai trebe, ca doar nu o dat destul avocatii cu mucii’n fasole si am ramas si mai ultimii in zona la dezvoltare economica.Cu un povestitor ne-am aranjat orasul total, ca parca nu ne-ar aburii cake destul.Cand ai intra in viespareala aia de la Primarie,nici costumul de albinarit nu te-ar putea salva iar sefii de servicii,pe care nici cake nu a reusit sa-i urneasca si i-a luat de buni profesionisti,ti-ar albii barba in prima saptamana.

  Reply
 3. Alex

  Mă bucur să vad o asemenea iniţiativă! Baftă multă şi sper să se vadă roadele muncii tale! Numai bine!

  Reply
 4. nono

  E plin de tineri cu potential care au studiat in strainate si vorbesc mai multe limbi straine, iar citez: ”si converseaza in franceza, spaniola, daneza, norvegiana si latina”, astea si mama le-a invatat de la telenovele.
  Argumentul pentru care acest tanar nu are sanse este LIPSA DE EXPERIENTA, studiile nu sunt suficiente pentru asa ceva.

  Reply
  1. Bitza

   Lipsa de experienta in politica Romaneasca? Degeaba are experienta baiatu in Danemarca, ca asa-i romanu, tot cu ceausismele lui vrea. Io nu votez cu fosti comunisti sau cu smecheri post-decembristi care au experienta furtului!

   Reply
  2. nono e un bou

   Wow! Ce tare e ma-ta. A invatat franceza, daneza, norvegiana si latina de la telenovele? Ce le are ma-ta cu limbiile….straine … desigur…. Face si meditatii? Dar pe de o parte ai dreptate, sunt o multime de tineri cu potential, dar care prefera sa nu faca nimic, asa ca degeaba au potential. Si ziceai ca nu are experienta… Ai dreptate, nu are experienta in furaciuni si combinatii, un lucru esential pentru clasa politica romaneasca, dar acest tanar are altceva: Are caracter si principii morale sanatoase, lucruri care nu sunt apreciate la noi. Bafta Mihai!

   Reply
  3. nono e un bou

   Si iti mai dau dreptate la o chestie…. Are sanse slabe deoarece oamenii voteaza in continuare penalii. Gandire de roman: „nu conteaza ca fura si el…. Conteaza ca a facut ceva.”

   Reply
 5. Maria

  Mult succes! Mihai, un om cu principii si cu o ideologie bine conturata, lupta in continuare in ciuda celor care se opun! Lucrurile nu se vor schimba cu oameni care critica si arunca vorbe in gol, ci cu oameni care aplica teoria, iar tu te tii de cuvantul dat. Am incredere in initiativele si ideile tale, mult curaj si optimism!

  Reply
 6. Miha

  Multa bafta, Mihai! Avem nevoie sa ne simtim reprezentati si noi, cei care ne incapatanam sa credem in valori. Si faptul ca ai ajuns pana aici ne da incredere si speranta. Sunt convinsa ca nu e usor, si va fi si mai greu pe masura ce ajungi sa cunosti „sistemul”, dar merita, pentru Baia Mare.

  Reply
 7. Vlad

  Imi place ceea ce vad, o schimbare foarte buna. Avem nevoie de minti proaspete si de o mentalitate moderna. Iti doresc multa bafta in ceea ce faci si tot respectul pentru initiativa si dedicarea de care dai dovada !

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2