Mii de albanezi solicita azil in Germania

PNL

azilUn numar de aproximativ 5.000 de cetateni albanezi au solicitat azil in Germania in ultimele luni, relateaza publicatia Albanian Daily News, citat joi de Xinhua transmite Agerpres.

Aproape in fiecare zi, in special in luna iunie, sute de albanezi au asteptat la coada pentru a li se elibera pasapoarte, astfel incat sa poata emigra in Germania. In medie, la Serviciul de eliberare a pasapoartelor de la Tirana s-au inregistrat zilnic 40 de cereri.

Ca urmare a numarului mare de solicitari depuse, perioada de procesare a acestora a crescut de la doua la trei saptamani.

De la inceputul verii, multe familii de albanezi din mediul rural, care se confrunta cu mari dificultati economice, si-au parasit caminele pentru a lucra in ferme din Germania.

”Inainte si dupa alegerile locale din Albania de pe 21 iunie, s-a inregistrat un aflux de oameni care migreaza spre Germania. Datele noastre arata ca, de fapt, alegatorilor li s-au oferit sume in euro si calatorii in Germania in schimbul voturilor”, a scris ziarul albanez Panorama.

In unele regiuni ale Albaniei, printre care Diber, zona cea mai saraca a tarii, oamenii nu isi gasesc un loc de munca si depind exclusiv de banii trimisi de rude care lucreaza in strainatate.

La inceputul lunii mai, ministrul german de interne Thomas de Maiziere a indicat ca Germania, prima tara de destinatie pentru solicitantii de azil in Europa, se asteapta la peste 400.000 de solicitanti de azil in acest an, respectiv dublu fata de 2014.

Daca previziunile pentru 2015 se adeveresc, atunci Germania se va apropia de recordurile inregistrate la inceputul anilor ’90, cand, din cauza razboiului din spatiul ex-iugoslav, numerosi cetateni din statele balcanice s-au refugiat in Germania. In 1992, an record, peste 438.000 de solicitari de azil au fost respinse de Oficiul federal german pentru migratie si refugiati.

In februarie, Oficiul estima la 300.000 numarul de solicitanti de azil in 2015. Anul trecut, Germania a primit peste 202.000 de cereri de azil, cu 60% mai mult decat in 2013.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1