Mii de pachete de tigari de contrabanda depistate la frontiera de nord a Romaniei

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

tigari de contrabanda* In data de 6 iunie, in jurul orei 1.35, politisti de frontiera din cadrul Sectorului P.F. Sarasau, aflati in exercitarea atributiilor de serviciu, au depistat pe raza localitatii Campulung la Tisa, judetul Maramures, in apropierea frontierei de stat, un autoturism marca BMW stationat, in care se puteau observa mai multe baxuri cu tigari. La fata locului a fost solicitata echipa de interventie, iar in urma  cercetarii zonei, in apropierea masinii, politistii de frontiera au depistat pe un drum forestier doua persoane care se ascundeau.

“Politistii de frontiera au procedat la identificarea acestora, constatandu-se ca se numesc G. C., in varsta de 27 ani si G. P, de 25 ani, ambii domiciliati pe raza judetului Maramures.

Din primele verificari s-a stabilit faptul ca cei doi tineri se aflau in masina incarcata cu tigari si ca au abandonat-o in momentul in care au observat patrula politiei de frontiera.

Masina si cele doua persoane au fost conduse la sediul sectorului, unde in urma inventarierii tigarilor a rezultat cantitatea de 6.870 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 62.000 lei.

Pe timpul cercetarilor au mai fost depistati alti doi cetateni romani C. O., in varsta de 42 de ani si I. L., de 20 de ani, ambii domiciliati pe raza judetului Maramures, despre care s-a stabilit ca sunt implicati in activitatea infractionala, avand rolul de a supraveghea zona”, a spus Radu Lungu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei.

In cauza se efectueaza cercetari pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda si complicitatea la contrabanda, iar intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.

Totodata, s-a constatat ca tanarul care a condus masina, G. P., nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, acesta fiind cercetat si pentru savarsirea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care nu poseda permis de conducere.

De asemenea, masina folosita la activitatea infractionala a fost indisponibilizata in vederea continuarii cercetarilor.

* Ieri, 6 iunie, o patrula a politiei de frontiera din cadrul Sectorului P.F. Viseu de Sus a oprit pentru control, pe raza localitatii Viseu de Jos, jud. Maramures, un autoturism marca Volkswagen, condus de Lucian D., de 21 ani domiciliat pe raza judetului Maramures.

Cu ocazia efectuarii controlului, in podul pedalier al masinii au fost observate mai multe pachete cu tigari, fapt pentru care s-a luat masura conducerii autoturismului in cauza impreuna cu soferul la sediul politiei de frontiera in vederea continuarii cercetarilor.

“In urma efectuarii controlului amanuntit asupra masinii, politistii de frontiera au descoperit, ascunse in mai multe locuri special amenajate, 3.326 pachete tigari de provenienta ucraineana.

La cercetari, maramureseanul a declarat ca tigarile sunt ale lui, iar modificarile la masina au fost facute de catre el special pentru a transporta tigari.

Tigarile, in valoare de peste 30.000 lei, au fost ridicate in vederea confiscarii, autoturismul folosit la activitatea infractionala a fost indisponibilizat, iar in continuare se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, la final urmand a se lua masurile legale ce se impun”, a mai spus Radu Lungu.

*Si politistii de frontiera din cadrul Sectorului P. F. Sighetu Marmatiei, pe timpul unor misiuni de supraveghere si control la frontiera de stat, au descoperit in apropierea granitei 25 de colete care contineau cantitatea de 17.200 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 155.500 lei.

Tigarile au fost ridicate in vederea confiscarii, iar in continuare se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, la final urmand a se lua masurile legale ce se impun.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *