Mii de pelicani migratori care ajung in Israel primesc tone de mancare din partea statului

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Vizita a zeci de mii de pelicani migratori in Israel ar putea fi considerata de pasionatii de pasari un dar, insa pentru acvicultori efectul acesteia poate fi unul foarte costisitor. Drept raspuns, autoritatile din aceasta tara au luat masura hranirii pasarilor pentru protejarea stocurilor fermelor piscicole, informeaza marti Reuters, transmite AGERPRES.

Personalul din cadrul chibutului Mishmar Hasharon hranesc pelicanii cu sase tone de peste de trei pana la patru ori pe saptamana pe parcursul celor trei luni in care aceste pasari zboara deasupra Israelului, in cadrul unui proiect finantat de Ministerul Agriculturii din aceasta tara.

Potrivit estimarilor, numarul pasarilor care survoleaza cerul Israelului in fiecare an variaza intre 75.000 si peste 100.000. Acestea migreaza din sudul Europei pentru a-si petrece iarna in Africa centrala.

”Cand trec pe aici produc pagube importante in baltile cu peste”, a declarat pentru sursa citata Zvika Gerber, director executiv in cadrul companiei Afikei Emek Hefer. ”Ei se hranesc aici in nord si au suficienta hrana pentru a continua catre sudul Sudanului”, a adaugat Gerber.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2