Mii de persoane din caravanele cu migranti au cerut azil in Mexic

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Mii de persoane din America Centrala care participa la caravanele cu migranti ce se indreapta catre SUA au cerut azil in Mexic, au indicat marti autoritatile mexicane, citate de agentia dpa, informeaza AGERPRES.

Pana in prezent, 3.230 de cereri de azil au fost depuse, potrivit unui comunicat al secretariatului Ministerului mexican de Interne.

Dintre solicitanti, 2.697 de persoane au primit documente temporare care le permit sa lucreze in Mexic in timp ce asteapta un plan sigur din partea Comisiei mexicane privind asistenta pentru refugiati. Persoanele care au cerut azil in Mexic au primit hrana si asistenta medicala.

In ultimele luni, trei caravane cu migranti din Guatemala, Honduras si El Salvador care au fugit din cauza violentelor din tarile lor spera sa ajunga si sa intre in SUA.

Se estimeaza ca intre 2.000 si 4.300 de migranti din prima caravana, ce a plecat din Honduras pe 13 octombrie, se aflau marti pe stadionul din Ciudad de Mexico. Ei asteapta sosirea altor persoane din America Centrala si se afla la 930 km de cea mai apropiata granita cu SUA.

In alta parte, o a doua caravana, formata din 1.500-2.000 de persoane, a ajuns la Tapanatepec, in statul mexican Oaxaca.

Un al treilea grup, format din 2.000 de salvadorieni, se afla in Huixtla, la circa 250 de km sud de Tapanatepec.

Cele trei caravane cu migranti sunt hotarate sa treaca granita in SUA, in pofida avertismentelor presedintelui american Donald Trump ca nu va permite acest lucru.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *