Mii de tone de alge, pe litoralul romanesc: Care sunt statiunile cele mai afectate

Peste 6.300 de tone de alge au fost colectate in acest sezon estival de pe plajele litoralului romanesc, cea mai mare cantitate fiind stransa de pe tronsonul Olimp-Vama Veche, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentantilor Administratiei Bazinale de Apa Dobrogea-Litoral (ABADL), in urma conditiilor meteorologice din aceste zile fenomenul de formare a algelor a inregistrat valori crescute pe intreg litoralul.

In perioada mai-august, angajatii ABADL au colectat de pe plaje 6.300 de tone de alge. „Cea mai mare cantitate de alge colectata de pe plaje a fost de pe tronsonul Olimp-Vama Veche, urmat de tronsonul Eforie Sud-Tuzla-Costinesti si apoi de Navodari”, au transmis reprezentantii ABADL sambata, printr-un comunicat de presa.

Numai in ultimele doua saptamani, angajatii au strans peste 1.300 de tone de alge din aproape toate statiunile litoralului romanesc.

„Strangerea algelor se face pe toata linia tarmului din zona localitatii Navodari si pana la Vama Veche, numai noaptea pentru a nu crea disconfort turistilor aflati pe plaja in timpul zilei, astfel de lucrari fiind interzise si din motive de siguranta. Colectarea depunerilor de alge de la linia tarmului se face manual si mecanizat cu ajutorul utilajelor din dotare in timpul verii, in fiecare noapte, in intervalul orar 22.00 – 06.00. Facem precizarea ca prezenta algelor aduse de curentii marini la tarmul marii nu este daunatoare sanatatii”, au mai transmis reprezentantii ABADL.

Acestia mai mentioneaza ca, de multe ori, din cauza conditiilor meteorologice, a valurilor marii, algele aflate in apa nu au putut fi colectate decat atunci cand acestea au ajuns la linia tarmului. Totodata, actiunile de strangere si transport a algelor cu utilajele si autospecialele din dotare sunt ingreunate de lipsa zonelor de acces, dar si de traficul rutier care inregistreaza valori crescute mai ales in aceasta perioada, mai sustin reprezentantii ABADL.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1