Milioane de lei au ajuns in localitatile Maramuresului prin PNDL

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

In Tara Lapusului, in comuna Suciu de Sus se finanteaza drumul comunal 58 Larga, prin Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL), fonduri care vin de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP). Acest tronson are o lungime de 5 kilometri, iar totalul alocat pe parcursul anului 2014 a fost de 1.670.000 de lei, din care 1 milion de lei ii reprezinta suplimentarea finantarii acordata in luna octombrie.

Vicepresedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea, s-a deplasat la Suciu de Sus insotit de senatorul Colegiului 2, Maramures Sud, Sorin Bota, unde aceste documente au fost inmanate in cadrul sedintei de Consiliu Local.

”Administratia publica locala din Targu Lapusreprezinta una dintre surprizele placute ale anilor 2013 – 2014: asfaltari de drumuri comunale, constructii de poduri, reabilitarea dispensarului si a scolilor. Toate acestea au fost realizate de un primar harnic, care poate fi dat ca exemplu  de bune practici pentru intreaga Tara a Lapusului. Edilul Viorel Pasca merita toate aprecierile si felicitarile administratiei judetene si il asigur de intreg sprijinul meu si al senatorului Sorin Bota, pentru ca avantul luat de cei din Primaria Suciu de Sus sa continue si in anii viitori”, a declarat vicepresedintele Consiliului Judetean, Gabriel Zetea. Sorin Bota, senatorul Colegiului 2, MaramuresSud a intarit afirmatiile vicepresedintelui CJ si a declarat ca Suciu de Sus reprezinta una dintre prioritatile mandatului sau.

Bani pentru DC 56 Poiana Botizii, in Baiut

Modernizarea drumului comunal 56, Poiana Botizii, este un proiect care a fost prins pe Programul National de Dezvoltare Locala de Ministerul Dezvoltarii Regionale. Cu o suplimentare a finantarii de 300.000 de lei si un total pentru anul 2014 de 800.000 de lei, acest drum incepe sa prinda contur in Baiut.

Vicepresedintele Consiliului Judetean, Gabriel Zetea, care s-a deplasat la sedinta de Consiliu Local din Baiut, a aratat ca Tara Lapusului a beneficiat de-a lungul anilor de o atentie scazuta din partea administratiilor judetene in raport cu importanta zonei si a oamenilor.

”Tara Lapusului este centrul spiritual si religios fara de care Maramuresul nu ar mai fi acelasi. Tocmai de aceea, in anul 2014 am incercat, alaturi de administratiile publice locale, sa promovam prin Programul National de Dezvoltare Locala al Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, proiecte care sa fie finantate cu sume consistente. Administratia din Baiut este printre primele care a inteles rigorile de finantare si a respectat criteriile OUG 28. Felicit echipa de consilieri locali pentru acest lucru si in special pe primarul Mihai Ceteras”, a declarat vicepresedintele Consiliului Judetean, Gabriel Zetea. Si senatorul Colegiului 2, Sorin Bota a dat asigurari ca, in 2015, se va lupta si mai mult pentru ca noi proiecte sa fie finantate in Baiut.

Proiecte de aductiune si captare a apei, finalizate in Lapus

Proiectul de captare si aductiune de apa din Lapusa fost suplimentat cu 180.000 de lei, totalul acordat in 2014 fiind de 540.000 de lei. Finalizarea proiectelor privind reabilitarea retelei de distributie a apei si apoi de captare a apei in comunitatea din Lapuspermite, in acest moment, indreptarea atentiei administratiei publice inspre reabilitarea drumurilor comunale.

Prezent la sedinta de rectificare pozitiva a bugetului din Lapus, alaturi de senatorul Sorin Bota, vicepresedintele Consiliului Judetean, Gabriel Zetea a declarat: ”Vreau sa multumesc, in numele Primariei Lapus, Guvernului Ponta, pentru ca a inteles sa finanteze cu prioritate, asa cum nimeni nu a facut-o, Tara Lapusului. Si ne referim aici in special la proiectele care privesc infrastructura de baza. Cu doi ani in urma, cand am discutat cu primarul Ioan Buda problematica finantarii in comuna nu am crezut ca vom reusi, intr-un timp atat de scurt, sa finalizam aceste doua proiecte atat de importante pentru comunitate.

Ioan Buda este un primar caruia ii pasa cu adevarat de comunitatea pe care o pastoreste alaturi de un executiv corect si dovedeste ca poate sa faca performata, acolo unde alte primarii au dat gres”, a precizat vicepresedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea. Primarul Ioan Buda a aratat ca banii care au venit pentru captarea Izvorului Mighetului reprezinta visul lapusenilor dintotdeauna. ”Avem inca multe proiecte noi, unele vrem sa le derulam pe fonduri europene, altele pe fonduri guvernamentale, sa extindem canalizarea si asfaltarea ulitelor pe inca 16 km, dar acum am convingerea ca se poate. Vreau sa va spun ca daca nu era vicepresedintele Consiliului Judetean, Gabriel Zetea, care a reusit sa-l faca pe vicepremierul Liviu Dragnea sa inteleaga importanta acestor proiecte, toate aceste vise ar fi fost spulberate”, a conchis primarul din Lapus, Ioan Buda.

Fondurile acordate pe PNDL nu au culoare politica. 650.000 de lei pentru DC Coroieni – Vima Mare

Pentru modernizarea drumului drumului comunal Coroieni – Vima Mare s-a acordat o suplimentare de 300.000 de lei, cu un total de 650.000 in anul 2014. Vicepresedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea a participat cu senatorul Colegiului 2, Sorin Bota, la sedinta de Consiliul Local din Coroieni, pentru a duce documentele care atesta faptul ca banii vin pentru rezolvarea problemelor comunitatii locale.

”Faptul ca astazi Guvernul PSD condus de Victor Ponta aloca sume importante de bani pentru o primarie condusa de un reprezentat de seama al PDL demonstreaza faptul ca, macar la nivelul judetului Maramures, aceasta politica s-a maturizat si punem mai presus de culoarea politica problemele comunitatii.

Finantarile nu apartin primarilor, banii nu sunt ai Consiliului Local, ci ai maramuresenilor. Comunitatea din Coroieni nu are culoare politica si imi afirm sprijinul pentru toate proiectele comunitatilor din judet, indiferent de simpatiile sau antipatiile politice”, a conchis vicepresedintele Consiliului Judetean, Gabriel Zetea. Si senatorul PSD, Sorin Bota a aratat ca este mai putin importanta culoarea primarului, fiindca ceea ce conteaza cu adevarat este ca in aceste localitati traiesc maramureseni.

Milioane de lei au ajuns in localitatile Maramuresului prin PNDL

Tot prin Programul National de Dezvoltare Locala s-au alocat, de la MDRAP, finantari pentru comuna Dumbravita, unde s-a acordat o suplimentare de 300.000 de lei si un total de 500.000 de lei in anul 2014, pentru drumul comunal DC 27, Unguras-Sisesti. La Targu Lapus, pentru modernizarea de drumuri comunale a fost acordata o suplimentare a finantarii de 210.000 de lei si un total de 500.000 in acest an.

Si la Miresu Mare s-a suplimentat proiectul retelei de canalizare si statie de epurare cu 350.000 de lei, iar in 2014 s-a alocat suma de 1 milion de lei. Bani au ajuns si la Giulesti, acolo unde s-a suplimentat cu 140.000 de lei alimentarea cu apa a satelor Berbesti si Feresti, iar totalul anului 2014 a fost de 400.000 de lei. Si la Bicaz s-au acordat fonduri pentru pietruirea si asfaltarea drumului comunal 95, Bicaz – Ciuta, cu o finantare de 210.000 de lei si un total de 600.000 de lei, doar in acest an.

Pentru alimentarea cu apa a satelor Ariesu de Camp si Coltirea, din comuna Ardusat s-a acordat o suplimentare a finantarii de 140.000 de lei si un total de 600.000 de lei in 2014. Pentru modernizarea DC 58, in Satu Nou de Sus (orasBaia Sprie), proiectul a fost suplimentat cu 200.000 de lei, iar totalul a fost de 328.000 de lei. In ceea ce priveste reabilitarea strazii Botoaia, din Viseu de Sus, MDRAP a alocat, prin PNDL, suma de 190.000 de lei, iar la Asuaju de Sus, pentru reabilitarea DC 91 s-a acordat o suplimentare a finantarii de 850.000 de lei si un total de 1.050.000 de lei in anul 2014.

Masterplanul de transport, adus in dezbatere publica de Gabriel Zetea

La fiecare intalnire  pe care a avut-o cu administratiile locale din Maramures, vicepresedintele Consiliului Judetean, Gabriel Zetea a abordat un subiect extrem de important pentru Maramuressi maramureseni, masterplanul national de transport.

Acesta a prezentat faptul ca, avand un ministru din Ardeal la Ministerul Transporturilor, Maramuresul nu a fost izolat in ceea ce priveste finantarile europene pentru intervalul 2014 – 2020. Pe partea de infrastructura rutiera a fost cuprins drumul care pleaca de la Turda, vine spre Cluj, Dej, Baia Mare, iar de la Baia Mare o ia spre Halmeu si apoi legatura cu Ucraina, pe o parte si spre vama Petea pentru a face legatura cu autostrada M3, din Ungaria.

Si la capitolul feroviar se va investi peste un miliard de euro in refacerea caii ferate de la Cluj, Dej, Baia Mare si apoi Satu Mare, dorindu-se ca viteza de deplasare a trenurilor sa creasca de la 50 de km pe ora, la 100 – 120 km/h. Ul al treilea punct si la fel de important este transformarea Aeroportului International Baia Mare in Aeroport Regional, ceea ce inseamna ca, pana in 2030, singurul aeroport care se poate bucura de finantare pe masterplanul de transport este cel din Baia Mare.

Biroul de presa al PSD Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts