Milioane de lei pentru proiectele comunitatilor maramuresene prin PNDL!

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Banii continua sa vina in Maramures de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP) prin Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL). Contractele de finantare sunt predate primarilor de catre vicepresedintele Consiliului Judetean, Gabriel Zetea, insotit de parlamentarii de Maramures, in cadrul unor sedinte de Consilii Locale ordinare sau extraordinare. Vestile bune au ajuns si in Valea Chioarului, acolo unde primarul Ioan Burde poate sa anunte comunitatea ca, pentru alimentarea cu apa potabila a localitatii Mesteacan s-a acordat o suplimentare de 420.000 de lei.

Proiectul a fost demarat la inceputul anului 2013, iar in anul 2014 s-au alocat, doar pentru acest obiectiv, 1.200.000 de lei. Se asteapta ca, la inceputul anului 2015 sa se acorde si diferenta necesara pentru finalizare. Un al proiect, de aceasta data un obiectiv nou de investitii se refera la reabilitarea strazilor in comuna Valea Chioarului. Aici a fost semnata o finantare de 350.000 de lei, iar proiectul demarat in toamna anului 2014 ar putea fi finalizat in primavara lui 2015.

”Am indemnat Consiliul Local sa faca dezbateri si sa-si stabileasca prioritatile pentru anul 2015, urmand ca, o data cu finalizarea celor doua proiecte, sa demaram la nivelul Ministerului Dezvoltarii Regionale, prin PNDL, alte doua obiective prioritare pentru comunitate.

Dorim ca Valea Chioarului sa recupereze decalajul investitional pe care-l are fata de alte localitati maramuresene, decalaj care s-a creat in ultimii zece ani si care, datorita harniciei primarului Ioan Burde se dovedeste recuperabil”, a concluzionat vicepresedintele CJ Maramures, Gabriel Zetea. Liderul judetean al PSD a fost insotit la aceste intalniri de senatorul Sorin Bota, precum si de deputatii Florin Tataru si Calin Matei.

Doua obiective de investitii au primit suplimentari in Boiu Mare

Doua obiective de investitii si o suplimentare a finantarii (un capat de 20.000 de lei pentru extinderea alimentarii cu apa a localitatilor Franceni, Boiereni, Romanesti si Catunul Oiut) au primit fonduri de la MDRAP la aceasta rectificare de buget in Boiu Mare. In ceea ce priveste extinderea alimentarii cu apa, acest obiectiv a fost finalizat in 2014. Totodata, prin PNDL se continua proiectul privind modernizarea drumului comunal DC 59 Prislop, unde s-au alocat 120.000 de lei.

”Comunitatea din Boiu Mare este una extrem de harnica, o comunitate care a stiut sa atraga fonduri europene in exercitiul financiar 2007 – 2013 in suma de 2,5 milioane de euro. Banii au fost folositi pentru modernizarea de strazi, aductiuni de apa, reabilitarea caminului cultural si a gradinitei, astfel incat aceste finantari de la MDRAP nu reprezinta decat o completare a serviciilor comunitatii, pentru nevoile sociale de baza. Modul modern si european prin care primarul Gavril Pop impreuna cu executivul primariei stiu sa faca administratie este un model de bune practici pentru restul administratiilor publice locale din judet.

Ii felicit ca au reusit sa atraga fonduri europene intr-un cuantum atat de mare prin munca cinstita, onesta, corecta si, mai important, foarte rapid. Am discutat, de asemenea, despre necesitatea finantarii drumurilor judetene care fac legatura comunei cu restul judetului, comunitatea din Boiu Mare fiind una extrem de rasfirata si izolata din punct de vedere al conexiunilor rutiere si sunt convins ca, saptamana viitoare, la rectificarea de buget a Consiliului Judetean vom gasi resurse financiare pentru exercitarea unor lucrari de reparatii de baza pe drumurile judetene”, a declarat vicepresedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea.

1.750.000 de lei finantare in Cernesti pentru drumul comunal 32

La sedinta ordinara a Consiliului Local Cernesti, primarul Nelu Sovre si consilierii locali au primit doar vesti bune de la vicepresedintele Consiliului Judetean, Gabriel Zetea, care a fost insotit de deputatul Florin Tataru. Astfel, pentru reabilitarea DC 32, Ciocotis-Izvoarele, Ministerul Dezvoltarii Regionale a suplimentat fondurile cu inca 1 milion de lei, iar pe parcursul anului 2014, doar pentru acest obiectiv au fost alocati 1.750.000 de lei. Totodata, la Cernesti s-au primit fonduri de suplimentare a altor doua proiecte incepute, respectiv 215.750 de lei pentru podul peste raul Bloaja, in locul numit La cimitir in Mocira, obiectiv pentru care, in anul 2014, au fost alocati 275.000 de lei si o suplimentare de 185.000 de lei pentru podul peste Valea Mihaileasa, acolo unde la inceput de an au fost acordati 100.000 de lei. Un alt proiect aflat  in atentia MDRAP si care ar putea fi semnat in cel mai scurt timp este drumul dintre Trestia si Fauresti, aflat in licitatie pe SEAP .

”Propun sa mai promovam un proiect la Cernesti, pe langa DC 32 care continua si plus proiectul drumului comunal de la Trestia. Promit sa va ajut sa le promovam la Ministerul Dezvoltarii, anul viitor”, a declarat Gabriel Zetea. El a explicat alesilor locali ca politica ar trebui lasata deoparte, fiindca cei care vor veni in fata oamenilor in 2016, pentru a cere iarasi votul vor trebui sa prezinte realizari concrete  pentru comunitate si nu povesti fara substanta si fara fond.

Copalnic Manastur a primit o investitie importanta de la MDRAP

Guvernul Ponta a demonstrat, inca o data, ca finantarile care se aloca comunitatilor nu au culoare politica. Astfel, comuna Copalnic Manastur a primit o suplimentare de 350.000 de lei pentru drumul comunal DC 52 Razoare – Groapa – Preluca Veche – Magureni, iar pe parcursul anului 2014 s-au alocat 600.000 de lei.

Totodata, pentru alimentarea cu apa a satului Carpinis proiectul a fost suplimentat cu 200.000 de lei, totalul alocat in 2014 fiind de 590.000 de lei. Tot o suplimentare s-a acordat si pentru proiectul de apa din Curtuiusu Mic, in suma de 100.000 de lei, in anul 2014 fiind alocati pentru acest obiectiv 460.000 de lei.

Vicepresedintele Consiliului Judetean, Gabriel Zetea a prezentat consilierilor din Copalnic Manastur faptul ca masterplanul national de transport este mult mai important decat galceava politica si doar lucrand in echipa comunitatea va avea de castigat. Si deputatul Florin Tataru a vorbit despre modernizarea caminului cultural Carpinis, precum si despre faptul ca, prin finalizarea aductiunii de apa la Carpinis a reusit sa atinga un alt obiectiv al mandatului sau de deputat.

Finantare pentru drumul Sisesti – Negreia, proiect inceput in 2006

Sume importante ajung si in Sisesti, pe DC 28A, drumul comunal care leaga localitatea Sisesti de Negreia. Aici a existat o datorie de doua miliarde de lei la constructor, contractata inca din anul 2010 si care, prin interventiile vicepresedintelui Consiliului Judetean, Gabriel Zetea, a fost introdusa in lista de investitii si achitata in 2014.

”In primavara acestul an am achitat datoria, apoi am primit alte 900 de milioane de lei vechi pentru continuarea lucrarilor, in vara acestui an, pentru ca acum, vicepresedintele Gabriel Zetea sa ne mai aduca o suplimentare de doua miliarde de lei vechi”, a declarat primarul Ioan Mircea Tentis. Acesta a recunoscut ca a trecut in tabara PSD, alaturi de patru consilieri locali, fiindca are convingerea ca doar alaturi de o echipa competenta poate face mai mult si mai bine pentru comunitatea pe care o pastoreste.

”In aprilie 2015 vom promova urmatorul proiect pentru Sisesti, prin PNDL. Important este sa vina banii si sa ii folosim responsabil, sa emitem ultimele facturi pana in decembrie 2014 pentru a dovedi Ministerului Dezvoltarii ca avem capacitatea si dorinta de a lucra. In Sisesti am cerut si un microbuz scolar cu 32 de locuri, pentru a ajuta comunitatea”, a declarat vicepresedintele CJ Maramures, Gabriel Zetea. La intalnirea cu primarul si Consiliul Local Sisesti, presedintele PSD Maramures a fost insotit de senatorul PSD, Sorin Bota.

Biroul de presa al PSD Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole