Militari romani vor defila de Ziua Frantei pe sub Arcul de Triumf din Paris

PNL

Un detasament al Armatei Romane va defila pe sub Arcul de Triumf din Paris la parada traditionala organizata cu ocazia Zilei Nationale a Republicii Franceze, ce va avea loc luni, 14 iulie, pe bulevardul Champs-Elysees, informeaza un comunicat al Biroului de Presa al MApN, remis miercuri AGERPRES.

Potrivit sursei citate, ministrul apararii nationale, Mircea Dusa, a aprobat participarea la evenimentul din capitala Frantei a unui detasament format din militari ai Regimentului 30 Garda “Mihai Viteazul” si studenti ai Academiei Fortelor Terestre “Nicolae Balcescu”, Academiei Fortelor Aeriene “Henri Coanda” si Academiei Navale “Mircea cel Batran”.

Subunitatea romaneasca, comandata de maiorul Marius Dinita, a efectuat deja doua antrenamente pe bulevardul parizian alaturi de ceilalti participanti la parada, adauga comunicatul MApN.

Aceeasi sursa aminteste ca, in anul 2007, a fost pentru prima data cand Romania a participat cu trupe in cadrul paradei traditionale organizata cu ocazia Zilei Nationale a Republicii Franceze iar un detasament de militari francezi a participat, pe 1 decembrie 2013, la Bucuresti, la defilarea organizata de Ziua Nationala a Romaniei.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1