Minimum 7.000 de persoane cu dizabilitati vor primi sprijin de pana la 5.000 de euro pentru echipamente asistive

home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a anuntat luni ca cel putin 7.000 de persoane cu dizabilitati vor primi vouchere de pana la 5.000 de euro fiecare pentru a-si putea achizitiona echipamente asistive, fiind vorba de un program finantat din fonduri europene in valoare totala de 23,5 milioane de euro, informeaza AGERPRES.

“Minimum 7.000 de persoane cu dizabilitati vor primi vouchere cu o valoare de pana la 5.000 de euro fiecare pentru a-si putea achizitiona echipamente asistive, precum cititor pentru nevazatori, fotoliu rulant activ, proteza audio, elevator, produse asistive pentru desen si scriere, produse manipulatoare robotizate”, a declarat Rovana Plumb la Palatul Victoria, unde a lansat alaturi de ministrul Muncii si Justitiei Sociale, Marius Budai, doua apeluri de proiecte sociale finantate din fonduri europene.

Ea a adaugat ca in cadrul aceluiasi proiect exista o a doua componenta, care vizeaza angajatorii.

“Pentru amenajarea locului de munca special pentru angajarea persoanelor cu dizabilitati, subventionam angajatorii cu 2.250 de lei pe luna”, a completat Plumb.

Ministrul Marius Budai a subliniat, la randul sau, ca persoanele cu dizabilitati “trebuie scoase in societate”.

Ministrul Muncii a precizat ca programul privind tehnologia asistiva se adreseaza persoanelor cu dizabilitati cu varsta cuprinsa intre 18 si 65 de ani.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1