Ministerul Agriculturii: Peste 23 de milioane de euro vor intra luni in conturile beneficiarilor PNDR

Reclame home 1
Reclame home 1

Peste 23 de milioane de euro vor intra luni, 13 mai, in conturile beneficiarilor Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) care au depus, in luna aprilie, cereri de plata la Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) pentru proiecte de investitii, a anuntat, vineri, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), informeaza AGERPRES.

„MADR informeaza ca beneficiarii Programului National de Dezvoltare Rurala, care au incheiat contracte de finantare cu Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale si care au depus cererile de plata in luna aprilie 2019, vor primi in conturile bancare in data de 13 mai 2019 sumele aferente cheltuielilor eligibile realizate in cadrul proiectelor. Suma totala care va fi transferata beneficiarilor PNDR este de 23.353.638,77 euro”, se arata intr-un comunicat al ministerului, remis AGERPRES.

La aceasta transa de plata, AFIR va deconta cheltuielile realizate pentru investitii in exploatatii agricole si in exploatatii pomicole, in unitati de procesare a produselor agricole, pentru instalarea tinerilor fermieri, pentru dezvoltarea fermelor mici, dar si pentru diverse investitii in mediul rural care nu au specific agricol.

De asemenea, vor fi decontate cheltuieli aferente lucrarilor pentru infrastructura agricola si pentru infrastructura rutiera din mediul rural, pentru protejarea patrimoniului cultural, pentru axa LEADER, pentru infiintarea grupurilor de producatori, dar si pentru cooperarea fermierilor pentru realizarea lanturilor scurte de aprovizionare si a pietelor locale.

O noua decontare a cheltuielilor eligibile realizate de beneficiarii PNDR va fi realizata de AFIR la sfarsitul lunii mai.

De la demararea PNDR 2020 si pana in prezent, AFIR a primit 57.649 de solicitari de finantare, in valoare totala nerambursabila de aproape 9 miliarde de euro, din care au fost selectate pentru finantare 34.804 cereri, cu o valoare de 4,62 miliarde de euro. Cele mai multe au fost depuse pe masura 6.3 – Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici DI-2A – 16.982 de cereri, in valoare de 254,7 milioane de euro, si pe 6.1- Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri, in jur de 14.155 de cereri, in valoare de 582,1 milioane de euro.

AFIR a incheiat contracte de finantare cu 51.519 beneficiari ai programului, in valoare de peste 4,5 miliarde de euro, iar valoarea platilor efectuate beneficiarilor depaseste 4,434 miliarde de euro.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole