Ministerul Agriculturii: Un procent de 13% din recolta de orz, cultivata la nivelul intregii tari in prezent

Recoltarile din cultura de orz se situeaza, la ora actuala, la 13% din suprafata totala cultivata la nivelul intregii tari, iar operatiunile de recoltare se extind in mai multe judete, a anuntat, miercuri, intr-un comunicat de presa, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), informeaza AGERPRES.

Potrivit sursei citate, recoltatul la orz continua la nivelul tarii si s-a extins in judetele Arad, Calarasi, Constanta, Dolj, Giurgiu, Ialomita, Mehedinti, Olt, Teleorman, Timis si Tulcea.

La ora actuala, cele mai mari suprafete unde s-a adunat productia de orz se regasesc in judetele Dolj, Olt si Ialomita, iar pana in prezent a fost recoltat un procent de 13% din suprafata totala cultivata cu orz la nivelul intregii tari.

‘La acest moment, apreciem ca printr-o recoltare atenta, datorita tehnologiei performante, sunt create premisele pentru a nu se inregistra pierderi de productie la culturile de orz si in zonele in care si-au facut aparitia fenomene meteorologice nefavorabile’, precizeaza ministrul Agriculturii, Petre Daea, care s-a deplasat marti, 20 iunie 2017, in judetul Calarasi, la cativa fermieri aflati in plina campanie de recoltare.

MADR precizeaza ca a inceput si recoltatul la rapita in judetele Timis si Dolj, iar in judetele Mehedinti si Dolj, recoltatul la mazare boabe.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1