Ministerul Apărării Naţionale a sprijinit autorităţile centrale şi locale printr-un număr de 2.659 misiuni

Ministerul Apărării Naţionale a sprijinit autorităţile centrale şi locale, de la începutul aplicării măsurilor pentru limitarea răspândirii COVID-19, printr-un număr de 2.659 misiuni, la care au participat 14.324 militari şi 3.994 mijloace tehnice, relatează Agerpres.

Totodată, la Institutul Cantacuzino au fost prelucrate un număr total de 7.079 teste, a informat sâmbătă un comunicat al MApN.

Potrivit sursei citate, numai în intervalul 3 aprilie ora 16,00 – 4 aprilie ora 16,00, un număr de 2.019 militari şi 454 mijloace tehnice au acţionat în Bucureşti şi în ţară, în 422 misiuni de întărire a prezenţei şi asigurare a fluidizării traficului la punctele de trecere a frontierei de la Siret (Suceava), Sculeni (Iaşi), Albiţa (Vaslui), Vama Veche şi Ostrov (Constanţa), Giurgiu (Giurgiu), Bechet şi Calafat (Dolj), Porţile de Fier 1 (Mehedinţi), Stamora Moraviţa, Jimbolia şi Cenad (Timiş), Nădlac 1, Nădlac 2 şi Vărşand (Arad), Borş şi Oradea (Bihor), Petea şi Halmeu (Satu Mare), transport de echipamente medicale şi alte materiale, însoţire convoaie de transport persoane.

În acelaşi interval, la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” au fost prelucrate un număr de 369 teste pentru depistarea infectării cu SARS-CoV-2.

De asemenea, au fost preluate de militarii Armatei României de la Jandarmeria Română, un număr de 17 obiective, pentru a asigura paza acestora în mai multe judeţe din ţară, respectiv judeţul Alba – două obiective, Argeş – două obiective, Bistriţa-Năsăud – trei obiective, Buzău – trei obiective, Cluj – trei obiective, Covasna – un obiectiv, Hunedoara – un obiectiv şi Maramureş – două obiective.

„În acelaşi context, pentru a veni în sprijinul unităţii medicale sucevene, Ministerul Apărării Naţionale a dispus prin Direcţia medicală să suplimenteze echipa medicală existentă cu 10 medici militari de diferite specialităţi (anestezie, boli infecţioase, pneumologie, medicină internă, cardiologie, radiologie, chirurgie generală, ortopedie traumatologică, gastroenterologie şi medicină de urgenţă), precum şi 10 subofiţeri sanitari din cadrul Spitalului Militar de Urgenţă „Dr. Constantin Papilian” din Cluj-Napoca”, se arată în comunicat.

Totodată, detaşamentul de 70 de militari din cadrul Batalionului 202 Apărare CBRN (Intervenţie la Dezastre) „General Gheorghe Teleman”, din subordinea Diviziei 2 Infanterie „Getica”, continuă misiunile începute vineri, 3 aprilie, în sprijinul autorităţilor locale din municipiul Suceava, pentru decontaminarea şi dezinfectarea căilor rutiere şi a spaţiilor exterioare din curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă din municipiul Suceava.

„În perioada 3-5 aprilie, militari ai Batalionului 1 CIMIC (cooperare civili-militari) din Bucureşti, vor distribui aproximativ 1.000 de pachete cu produse alimentare şi 1.000 de pachete cu produse de igienă persoanelor vârstnice din zone afectate de coronavirus din judeţul Suceava, precum şi în localităţi greu accesibile din zona Dâmbovicioara, judeţul Argeş”, mai precizează MApN.

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu