Ministerul Apelor si Padurilor: Tinta de impadurire asumata prin Programul de Guvernare a fost depasita

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Tinta de impadurire de 5.000 hectare pentru anul 2017, asumata prin Programul de Guvernare, a fost depasita, in conditiile in care in campania de primavara s-au plantat 5.582 hectare, se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului Apelor si Padurilor remis, joi, AGERPRES.

Conform institutiei, plantarile din campania de primavara au fost efectuate atat pe suprafetele de padure aflate in proprietatea statului si administrate de Regia Nationala a Padurilor Romsilva, cat si pe suprafetele aflate in proprietate privata.

”Am cerut celor implicati sa utilizeze toate resursele de care dispun, astfel incat sa impadurim suprafete cat mai mari. Asa am ajuns sa realizam, doar in campania de primavara, 105% din tinta pe intreg anul 2017. Refacerea padurilor Romaniei este o prioritate pentru Guvern, asa ca am continuat lucrarile de impadurire si in afara perioadelor clasice de plantare, acolo unde temperaturile au permis acest lucru. Imi doresc sa avem cel putin acelasi randament si in campania de toamna, tocmai de aceea incepem planificarea inca de acum”, a declarat Adriana Petcu, ministrul Apelor si Padurilor.

Celor 5.582 de hectare pe care s-au executat plantari li se adauga suprafetele regenerate prin activitati de completari curente (2.925 hectare), de refacere a suprafetelor afectate de calamitati (217 hectare) si de regenerari naturale (8.101 hectare).

Ministerul precizeaza ca, in total, in campania de primavara au fost regenerate 16.825 de hectare de padure.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1