Ministerul de Externe rus acuza SUA si UE de criza din Ucraina

home camp2
home camp2
home camp2

ucrainaCriza actuala din estul Ucrainei reprezinta o consecinta directa a amestecului tarilor occidentale in afacerile interne ale Ucrainei, sustine Ministerul de Externe rus, intr-un comunicat dat publicitatii marti, potrivit RIA Novosti citata de Agerpres.

‘Linia de amestec grosolan in afacerile interne ale altor state a fost aplicata in cazul Ucrainei, unde, sub influenta si cu sprijinul SUA si UE, in februarie 2014, a avut loc o schimbare anticonstitutionala de regim, care a condus la evenimentele tragice ale conflictului civil din sud-estul Ucrainei’, mentioneaza comunicatul MAE rus.

Potrivit textului, ‘din pacate, numeroase crime impotriva populatiei civile din partea grupurilor armate, aflate sub controlul autoritatilor ucrainene, victimele in masa si dezastrul umanitar din regiunile Lugansk si Donetk nu-i intereseaza absolut deloc pe cei care la vremea respectiva ‘erau dezolati’ in ceea ce priveste respectarea drepturilor omului in Kosovo’.

In acest context, diplomatia rusa face apel la toti partenerii Federatiei Ruse sa faca alegerea corecta intre castigul politic de conjunctura pe termen scurt si interesele strategice privind construirea unui sistem fiabil de securitate europeana, pe baza principiului indivizibilitatii sale, egalitatii si a respectarii reciproce a intereselor, se mentioneaza in text.

‘Insasi logica dezvoltarii mondiale, provocarile si amenintarile comune la adresa comunitatii internationale dicteaza, mai mult ca oricand, nevoia de decizii exclusiv colective, in cadrul unor formate internationale’, concluzioneaza Ministerul de Externe rus.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *