Ministerul Dezvoltarii va opri peste 53 de milioane lei pentru solicitari de plata prin PNDL

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

In vederea verificarii exactitatii si conformitatii datelor, Ministerul Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei (MLPDA) a efectuat controale la unele obiective de investitii finantate prin Programul national de dezvoltare locala (PNDL) pentru care, in perioada 22 noiembrie – 31 decembrie 2019, beneficiarii au transmis solicitari de transfer a sumelor alocate de la bugetul de stat.

Potrivit unui comunicat de presa, transmis de Ministerul Dezvoltarii, in perioada 07 – 18 ianuarie 2020, Corpul de control al ministrului a verificat 139 de proiecte pentru care existau solicitari de plata, din partea unor unitati administrativ-teritoriale din 8 judete, in valoare totala de 320.883.923 de lei, si a identificat 19 solicitari neconforme, in valoare totala de 10.103.167 lei, care vor fi oprite de la plata.

In aceeasi perioada, Inspectorii ISC din intreaga tara au verificat 1.497 solicitari de plata, rezultatele fiind urmatoarele:
· pentru PNDL I, din 215 solicitari verificate:
-6  au fost gasite neconforme, -valoare totala de 2.162.717 de lei-;
-6  au fost retrase in mod voluntar de beneficiari, -valoare totala de 2.437.320 de lei-.
· pentru PNDL II, din 1.282 de solicitari verificate:
-43  au fost gasite neconforme, -valoare totala de 27.587.840 de lei-;
-18  au fost retrase in mod voluntar de beneficiari, -valoare totala de 10.197.563 de lei-.

In concluzie, in urma actiunilor de control, vor fi oprite plati de peste 53 de milioane de lei.

”Vom plati toate lucrarile incepute prin PNDL si nu vom inchide niciun santier. Singura conditie este ca lucrarile sa fie realizate in parametri calitativi si sa nu fie constatate neconformitati intre acte si realitate. MLPDA acorda o atentie sporita atat cheltuirii banului public, cat si modului in care se fac aceste lucrari necesare comunitatilor din tara. Nu mai merge cu treaba de mantuiala platita cu banii cetatenilor!” a precizat Ion Stefan, ministrul lucrarilor publice, dezvoltarii si administratiei.

La verificarea tuturor proiectelor, au fost prezenti dirigintii de santier sau reprezentanti ai unitatilor administrativ-teritoriale, care au luat la cunostinta constatarile inspectorilor. Majoritatea neconformitatilor privesc solicitari pentru lucrari neefectuate, deficiente privind calitatea lucrarilor, lipsa autorizatiilor sau a unor echipamente. Actiunea este in curs de desfasurare, iar la sfarsitul lunii, se va redacta un raport final care va fi pus si la dispozitia institutiilor de cercetare si combatere a infractionalitatii.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1