Ministerul Educatiei a virat fondurile necesare platilor restante prevazute de hotararile judecatoresti

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Ministerul Educatiei Nationale a alocat si virat fondurile necesare efectuarii platilor restante prevazute de hotararile judecatoresti, precum si a celor scadente in 2019, astfel incat pana la sarbatorile de Pasti cadrele didactice din invatamantul preuniversitar si universitar sa beneficieze de sumele ce li se cuvin, informeaza AGERPRES.

Potrivit unui comunicat de presa al MEN, bugetul alocat initial platii hotararilor judecatoresti restante, precum si celor scadente in 2019, in valoare de 496 milioane lei, a fost virat de Ministerul Educatiei Nationale la inceputul lunii aprilie.

“Bugetul a fost suplimentat, in cursul acestei saptamani, cu 214 milioane lei, urmand ca plata integrala a acestor restante sa fie realizata in luna aprilie”, afirma MEN.

Totodata, aceeasi sursa afirma ca au fost transferate si universitatilor de stat fondurile pentru efectuarea platilor restante catre beneficiari, pana la data de 25 aprilie.

Cuantumul acestor sume este de 88 milioane lei pentru punerea in executare a sentintelor judecatoresti reprezentand diferente salariale, 5 milioane lei pentru achitarea dobanzilor legale generate de sentintele judecatoresti si 272 milioane lei pentru punerea in aplicare a Legii nr. 85/2016 privind plata diferentelor salariale cuvenite personalului didactic din invatamantul de stat pentru perioada octombrie 2008 – 13 mai 2011.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2