Ministerul Educatiei: Codul de Etica va fi gata pana pe 15 iunie

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Codul de Etica pentru sistemul de invatamant preuniversitar va fi finalizat pana la sfarsitul anului scolar, 15 iunie, a declarat marti Gabriel Ispas, secretarul general adjunct al Ministerului Educatiei Nationale si presedintele Comisiei pentru prevenirea coruptiei in invatamantul preuniversitar, conform Agerpres.

„Dupa Strategia anticoruptie vom merge mai departe cu Codul Etic si dupa ce vom avea feedback-ul din partea actorilor din educatie. Am declansat o cruciada impotriva coruptiei din sistem. Pana la sfarsitul anului scolar, pe data de 15 iunie, sa avem finalizata toata procedura.

Acesta va putea fi valabil in invatamantul preuniversitar romanesc 20-30 de ani. De la inceputul anului avem opt sesizari privind nereguli”, a spus Ispas dupa intalnirea cu inspectorul general al ISMB Constantin Traistaru si cu directorii unitatilor de invatamant din Bucuresti.

Potrivit lui Ispas, Codul va stipula ca persoana care a fost sanctionata nu va mai putea „niciodata” sa mai faca parte din corpul profesoral.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2