Ministerul Educatiei Nationale: Paza unitatilor de invatamant – o prioritate

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Paza unitatilor de invatamant este o prioritate si pentru Ministerul Educatiei Nationale (MEN), reprezentantii acestuia „analizand si cautand in mod constant modalitatile prin care, cu sprijinul autoritatilor publice locale, cat mai multe scoli si licee din Romania sa beneficieze de servicii de paza si protectie”, informeaza un comunicat al MEN transmis sambata AGERPRES.

„Avand in vedere incidentul extrem de grav care s-a petrecut intr-o unitate de invatamant din judetul Vaslui (…) dar si alte cazuri de violenta in scoli, Ministerul Educatiei Nationale precizeaza ca tema violentei in mediul scolar este un subiect ce preocupa in mod constant autoritatile romane, atat la nivel central, cat si la nivel local”, arata sursa citata.

Magistratii de la Judecatoria Vaslui au dispus, sambata, arestarea preventiva pentru 30 de zile a unui tanar din comuna Osesti, acuzat ca a intrat inarmat cu un cutit intr-o scoala din comuna, unde a amenintat o eleva, pe mama acesteia si pe o profesoara si a ranit minora cu cutitul in zona mainilor.

Barbatul in varsta de 24 de ani a avut in trecut o relatie cu eleva, cu acordul familiei acesteia, minora locuind chiar o perioada in casa acestuia. Intre timp, parintii fetei s-au opus relatiei si, la recomandarea lucratorilor sociali, au luat fata inapoi acasa, in ciuda opozitiei tanarului. In cursul zilei de joi, 29 martie, barbatul a mers la scoala dupa fata. Potrivit anchetatorilor, el a cautat eleva in incinta unitatii scolare, dar nu a gasit-o, deoarece aceasta fusese ascunsa in cancelarie de un cadru didactic, a parasit scoala, dupa care a revenit.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2