Ministerul Finantelor a atras, luni, 736,3 de milioane de lei de la banci

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a imprumutat, luni, 736,3 milioane de lei de la banci, printr-o emisiune de obligatiuni de stat tip benchmark cu o maturitate reziduala la 44 de luni, la un randament mediu de 3,78% pe an, potrivit datelor transmise de Banca Nationala a Romaniei (BNR), informeaza AGERPRES.

Valoarea nominala a emisiunii de luni a fost de 500 de milioane de lei, iar bancile au subscris 2,1 miliarde de lei.

Marti este programata o licitatie suplimentara prin care statul vrea sa atraga inca 75 de milioane de lei la randamentul stabilit luni.

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a planificat, in luna ianuarie 2020, imprumuturi de la bancile comerciale de 4,4 miliarde de lei, din care 300 milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discount si 4,1 miliarde de lei prin sapte emisiuni de obligatiuni de stat, la care se poate adauga suma de 615 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitatiilor de obligatiuni.

Suma este mai mica cu 930 de milioane de lei fata de cea programata pentru luna decembrie a anului trecut si va fi destinata refinantarii datoriei publice si finantarii deficitului bugetului de stat.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2