Ministerul Finanţelor a atras, marţi, 150 de milioane de lei de la bănci, suplimentar la licitaţiile de luni

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ministerul Finanţelor a atras, marţi, 150 de milioane de lei de la bănci, suplimentar la licitaţiile de luni, când a împrumutat 617 milioane de lei prin două emisiuni de obligaţiuni de stat de tip benchmark, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR), informează AGERPRES.

Valoarea nominală a unei emisiuni suplimentare a fost de 90 de milioane de lei, iar băncile au transmis oferte în valoare de 90 milioane de lei. Valoarea celeilalte emisiuni suplimentare a fost de 75 de milioane de lei, iar băncile au subscris 60 de milioane de lei.

Ministerul Finanţelor (MF) a planificat, în luna februarie 2022, împrumuturi de la băncile comerciale de 4,6 miliarde de lei, din care 400 de milioane de lei prin două emisiuni de certificate de trezorerie cu discont şi 4,2 miliarde de lei prin opt emisiuni de obligaţiuni de stat.

La acestea se poate adăuga suma de 630 milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Suma totală, de 5,230 miliarde de lei, este cu 215 milioane lei peste cea de 5,015 miliarde de lei programată în luna ianuarie, şi va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2