Ministerul Finanţelor a atras vineri 30 milioane de lei de la bănci, suplimentar la licitaţia de joi

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a atras, vineri, 30 de milioane de lei de la bănci, suplimentar la licitaţia de joi, când a împrumutat 537 milioane de lei, la o dobândă de 3,31% pe an, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat benchmark, cu maturitatea reziduală la 119 luni, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR), informează AGERPRES.

Valoarea nominală a emisiunii suplimentare a fost de 45 de milioane de lei, iar băncile au transmis oferte în valoare de 30 milioane de lei.

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a planificat, în luna noiembrie 2020, împrumuturi de la băncile comerciale de 4,5 de miliarde de lei, din care 800 milioane de lei prin două emisiuni de certificate de trezorerie cu discont şi 3,7 miliarde de lei prin şapte emisiuni de obligaţiuni de stat.

La acestea se poate adăuga suma de 555 milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Suma, uşor sub cea din octombrie (5,06 miliarde lei), va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *