Ministerul Finanţelor a atras vineri 75 milioane de lei de la bănci, suplimentar la licitaţia de joi

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Ministerul Finanţelor a atras, vineri, 75 de milioane de lei de la bănci, suplimentar la licitaţia de joi, când a împrumutat 621,5 de milioane de lei, la o dobândă de 2,31% pe an, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat benchmark, cu maturitatea reziduală la 30 luni, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR), informează AGERPRES.

Valoarea nominală a emisiunii suplimentare a fost de 75 de milioane de lei, iar băncile au transmis oferte în valoare de 120 de milioane de lei.

Ministerul Finanţelor (MF) a planificat, în luna aprilie 2021, împrumuturi de la băncile comerciale de 4 miliarde de lei, din care 500 de milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont şi 3,5 miliarde de lei prin opt emisiuni de obligaţiuni de stat.

La acestea se poate adăuga suma de 525 milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Suma este cu 675 milioane de lei peste cea programată în martie 2021 (3,85 miliarde lei în total) şi va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *