Ministerul Finantelor a imprumutat joi 410 milioane lei de la banci la o dobanda de 4,27% pe an

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ministerul Finantelor a imprumutat joi de la banci 410 milioane de lei, la o dobanda de 4,27% pe an, printr-o emisiune de obligatiuni de stat benchmark cu o maturitate reziduala de 52 de luni, informeaza AGERPRES.

Conform datelor publicate de Banca Nationala a Romaniei, volumul total al cererii a fost de 682 milioane de lei, in conditiile in care valoarea nominala a emisiunii a fost de 300 milioane de lei.

Vineri este programata o licitatie suplimentara, prin care statul vrea sa atraga inca 45 de milioane de lei la randamentul stabilit luni.

MFP a planificat, in februarie 2019, imprumuturi de la bancile comerciale de 1,9 miliarde de lei, din care 400 milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont si 1,5 miliarde de lei prin redeschiderea unor emisiuni de obligatiuni de stat, la care se poate adauga suma de 225 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitatiilor de obligatiuni.

Fata de luna ianuarie, imprumuturile programate de MFP sunt mai mici cu un miliard de lei. Sumele vor fi destinate refinantarii datoriei publice si finantarii deficitului bugetului de stat.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2