Ministerul Finantelor a imprumutat, luni, 1,051 de miliarde de lei de la banci

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a imprumutat, luni, 1,051 de miliarde de lei de la banci, printr-o emisiune de obligatiuni de stat tip benchmark cu o maturitate reziduala de 46 de luni, la un randament mediu de 3,92% pe an, potrivit datelor transmise de Banca Nationala a Romaniei (BNR), informeaza AGERPRES.

Valoarea nominala a emisiunii de luni a fost de 400 de milioane de lei, iar bancile au subscris 1,860 miliarde de lei.

Marti este programata o licitatie suplimentara prin care statul vrea sa atraga inca 60 de milioane de lei la randamentul stabilit luni.

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a planificat, in noiembrie 2019, imprumuturi de la bancile comerciale de 4,11 miliarde de lei, din care 200 milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont si 3,4 miliarde de lei prin opt emisiuni de obligatiuni de stat, la care se poate adauga suma de 510 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitatiilor de obligatiuni.

Suma este mai mare cu 115 milioane de lei fata de cea programata pentru luna octombrie si va fi destinata refinantarii datoriei publice si finantarii deficitului bugetului de stat.

Pe 21 noiembrie este programata o licitatie pentru certificate de trezorerie cu discont, in valoare de 200 de milioane de lei, pe o perioada de 364 de zile. Data scadentei este la 25 noiembrie 2020.

De asemenea, Fina

ntele au programat si opt emisiuni de obligatiuni de tip benchmark, cu o valoare totala de 3,4 miliarde de lei, urmate a doua zi de o sesiune suplimentara de oferte necompetitive, cu o valoare de 15% din valoarea initiala a emisiunii de obligatiuni (510 milioane de lei in total). Emisiunile vor fi de 200 de milioane lei (doua emisiuni), 400 de milioane de lei, 500 de milioane de lei (patru emisiuni) si 600 de milioane lei.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *