Ministerul Finantelor a programat pentru martie imprumuturi de 5 miliarde de lei de la banci

PNL

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a planificat, in luna martie 2020, imprumuturi de la bancile comerciale de 4,4 miliarde de lei, din care 400 milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discount si 4 miliarde de lei prin sapte emisiuni de obligatiuni de stat, la care se poate adauga suma de 600 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitatiilor de obligatiuni, informeaza AGERPRES.

Suma este cu 15 milioane lei mai mica fata de programata pentru luna februarie si va fi destinata refinantarii datoriei publice si finantarii deficitului bugetului de stat.

Conform prospectului publicat in Monitorul Oficial, pe 19 martie este programata o licitatie pentru certificate de trezorerie cu discount, in valoare de 400 de milioane de lei, pe o perioada de 364 de zile, data scadentei fiind la 22 martie 2021.

De asemenea, Finantele au programat si sapte emisiuni de obligatiuni de tip benchmark, cu o valoare totala de 4 miliarde de lei, urmate a doua zi de o sesiune suplimentara de oferte necompetitive, cu o valoare de 15% din valoarea initiala a emisiunii de obligatiuni (600 milioane de lei in total). Emisiunile vor fi de 700 de milioane lei (doua emisiuni), 600 de milioane lei si 500 milioane lei (patru emisiuni).

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1