Ministerul Finantelor face imprumuturi de 4,06 miliarde de lei si 200 de milioane de euro de la banci, in februarie

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Ministerul Finantelor Publice a anuntat un program de imprumuturi de 4,06 miliarde de lei, din care 260 de milioane de lei alocate sesiunilor suplimentare de oferte necompetitive organizate exclusiv pentru obligatiuni de tip benchmark, si 200 de milioane de euro de la bancile comerciale, in luna februarie, transmite Agerpres.

Sumele vor fi destinate refinantarii datoriei publice si finantarii deficitului bugetului de stat.

Imprumuturile in lei vor fi atrase printr-o emisiune de titluri de stat pe un an, lansata pe 3 februarie, in valoare de 1,2 miliarde de lei.

De asemenea, vor fi redeschise patru emisiuni de obligatiuni de tip benchmark, cu scadente la cinci si zece ani, si va fi lansata o noua emisiune cu scadenta la 5 ani, fiecare fiind urmata, a doua zi, de o sesiune suplimentara de oferte necompetitive, cu o valoare de 10% din valoarea initiala a emisiunii de obligatiuni.

Prima licitatie va avea loc pe 6 februarie, pentru o emisiune de obligatiuni pe sapte ani si patru luni, in valoare de 600 de milioane de lei. Pe 10 februarie va avea loc o licitatie de obligatiuni pe trei ani si patru luni, in valoare de 800 de milioane de lei, pe 13 februarie – o licitatie pentru obligatiuni pe noua ani si trei luni, in valoare de 100 de milioane de lei. De asemenea, pe 17 februarie vor fi scoase la vanzare obligatiuni pe doi ani si trei luni, in valoare de 500 de milioane de lei, iar pe 24 februarie, o emisiune pe cinci ani si patru luni in valoare de 500 de milioane de lei.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2