Ministerul Finantelor Publice vrea sa imprumute 3,6 miliarde lei, in decembrie

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

banca-baniMinisterul Finantelor Publice (MFP) intentioneaza sa imprumute 3,6 miliarde de lei, in decembrie, dintre care o jumatate in certificate de trezorerie cu maturitati de sase luni si un an, iar cealalta jumatate in obligatiuni suverane cu maturitate medie de peste trei ani, reiese din prospectul de emisiune publicat in Monitorul Oficial, informeaza AGERPRES.

Prima emisiune de obligatiuni de tip benchmark va avea loc in data de 5 decembrie, fiind in valoare de 300 milioane lei si avand o maturitate la 7 ani. Cea de doua este programata pentru 8 decembrie, fiind de 500 milioane lei (maturitate la 4 ani). O alta licitatie va avea loc pe 12 decembrie, insumand 300 milioane lei si avand o maturitate la 5 ani, iar in 16 decembrie, MFP vrea sa imprumute tot 500 milioane lei, dar maturitatea este la 2 ani.

In ceea ce priveste certificatele de trezorerie cu discount, in 19 decembrie este programata o licitatie de 800 milioane lei, cu scadenta la 24 mai 2017, iar pe 27 decembrie ministerul spera sa atraga 1 miliard de lei (cu scadenta in 20 decembrie 2017).

In anul 2016, volumul total al imprumuturilor ce urmeaza a fi lansate de MFP pe piata interna prin emisiuni de titluri de stat este determinat de nivelul previzionat al deficitului bugetar, de 2,8% din PIB (circa 21 miliarde de lei), finantat in proportie de 50% de pe piata interna si 50% de pe cea externa, precum si de nivelul refinantarilor de titluri de stat scadente in 2016 denominate in lei si euro, in suma de circa 38 miliarde de lei, din care aproape 31 de miliarde de lei aferent emisiunilor denominate in lei si sapte miliarde lei emisiunilor denominate in euro.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *