Ministerul Justitiei a declansat procedura de selectie pentru propunerile de numire la sefia Parchetului General, DNA si DIICOT

PNL

Ministerul Justitiei a anuntat, luni, ca a declansat procedura de selectie pentru propunerea de numire a procurorilor-sefi ai Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Directiei Nationale Anticoruptie si Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, informeaza AGERPRES.

Potrivit MJ, noua procedura se va desfasura in perioada 2 decembrie – 22 ianuarie 2020.

“Ministerul Justitiei organizeaza, in perioada 2 decembrie – 22 ianuarie 2020, la sediul sau din Bucuresti, strada Apolodor, numarul 17, sectorul 5, selectia procurorilor in vederea efectuarii propunerii de numire in functiilor vacante de conducere, respectiv: procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie si procuror sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism”, se precizeaza in anuntul publicat pagina de internet ministerului.

Conform calendarului, candidatii pot depune cereri de inscriere pentru functia de conducere vacanta pana pe 23 decembrie inclusiv.

Cererile de participare la selectie vor fi insotite de dovada indeplinirii conditiilor de vechime, un proiect privind exercitarea atributiilor specifice functiei de conducere pentru care participa la selectie, un curriculum vitae, minim 10 lucrari intocmite de procuror in compartimentele in care si-a desfasurat activitatea in ultimii cinci ani, ultimul raport de evaluare a activitatii profesionale a procurorului participant la selectie si orice alte inscrisuri relevante.

Lista procurorilor care indeplinesc conditiile legale de participare la selectie si programarea interviurilor se vor afisa la sediul Ministerului Justitiei si pe site-ul institutiei la data de 24 decembrie, urmand ca, in perioada 14- 17 ianuarie, candidatii selectati sa sustina interviurile cu ministrul Justitiei.

Rezultatele selectiei vor fi anuntate public pe 21 ianuarie.

“Propunerile ministrului Justitiei vor fi inaintate Consiliului Superior al Magistraturii, in vederea obtinerii avizului acestei institutii. Ulterior obtinerii avizului Consiliului Superior al Magistraturii, ministrul Justitiei inainteaza propunerea presedintelui Romaniei in vederea numirii in functia de conducere. Calendarul aprobat va putea suferi modificari in functie de numarul procurorilor inscrisi”, se mentioneaza in anunt.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1