Ministerul Mediului: Preturile de referinta la licitatiile de valorificare a masei lemnoase depind de conditiile de piata

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

masina lemn padureConsiliul Concurentei recomanda ca pret de referinta, in cazul licitatiilor pentru valorificarea masei lemnoase, organizate de Regia Nationala a Padurilor (RNP) – Romsilva, utilizarea pretului minim de adjudecare la ultimele licitatii, precum si stabilirea acestora in functie de conditiile de piata, a anuntat, vineri, Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor (MMAP), care a solicitat un nou punct de vedere autoritatii de concurenta cu privire la modul de stabilire al preturilor de referinta, transmite AGERPRES.

„Atat analiza MMAP, cat si motivele invocate de operatorii economici privind esecul licitatiilor desfasurate, arata ca preturile practicate de RNP Romsilva sunt ridicate. Ca urmare a numeroaselor semnale transmise de operatorii economici inscrisi la licitatiile pentru valorificarea masei lemnoase, dar si in urma analizarii rezultatelor primei licitatii in acest sens, Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor (MMAP) a constatat faptul ca aceste licitatii nu au avut finalitatea asteptata”, se arata in comunicat.

Ministerul Mediului precizeaza ca licitatiile au fost organizate si desfasurate in baza Regulamentului de valorificare a masei lemnoase din fondul forestier proprietate publica, aprobat prin Hotararea nr. 924/2015, iar nivelul preturilor de referinta pe specii a fost aprobat prin decizia directorului general al Regiei Nationale a Padurilor (RNP) — Romsilva din decembrie 2015.

Integral pe AGERPRES

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2