Ministerul Mediului va primi 50 milioane de lei la rectificare

home camp2
home camp2
home camp2

Ministerul Mediului va primi la rectificare 50 milioane lei, credite de angajament, pentru lucrari tintite pe zona de amenajari si combatere a inundatiilor, desi initial urma sa piarda 25 milioane lei, a declarat joi, la inceputul sedintei de Guvern, premierul Victor Ponta, transmite Agerpres.

“Este o rectificare pozitiva, nu taiem bani de la nimeni, inclusiv la Ministerul Mediului, care urma sa piarda 25 de milioane lei, primiti 50 de milioane de lei credite de angajament pentru lucrari, insa de data asta clar tintite, pe zona de amenajari si de combatere a inundatiilor. Daca e nevoie de mai mult punem din nou in continuare, in asa fel incat sa ne apucam de anul asta de lucrurile care sunt cele mai urgente’, a afirmat seful Executivului.

De asemenea, judetele care au fost in Cod rosu de inundatii — Gorj, Valcea, Arges, Olt, Teleorman si Prahova — vor primi 50 de milioane de lei, iar sume vor fi asigurate si pentru Timis si Caras-Severin sau alte judete, daca va fi cazul, imediat ce vor fi finalizate evaluarile, a precizat Ponta.

Premierul a mentionat ca in luna iulie incasarile bugetare au fost de 18 miliarde lei, mai mari cu aproape un miliard si jumatate de lei fata de luna iulie 2013 (16,6 miliarde lei), planul asumat de incasari fiind realizat in proportie de 104%.

‘Sper ca asta sa insemne ca de fapt activitatea si a Directiei Generale Antifrauda Fiscala, activitatea Parchetelor si a Justitiei si intrarea in vigoare a noii legi a insolventei sa ne ajute intr-adevar sa obtinem rezultate in ceea ce priveste combaterea evaziunii fiscale si in felul asta cred ca recuperam in iulie cam tot ceea ce am pierdut prin amanarea unor masuri timp de trei luni. Daca pastram acest ritm vor fi bani la urmatoarea rectificare si pentru rezolvarea altor urgente (…) Evident n-au fost bani pentru toata lumea si n-au fost bani cat erau necesari, dar e bine ca dam si nu luam si, de asemenea, daca sunt urgente pana in septembrie, altele decat intemperii, avem fondul de rezerva realimentat. Daca nu, in septembrie reglementam tot pana la sfarsitul anului’, a spus Victor Ponta.

Prim-ministrul a precizat ca, la rectificare, Ministerul Sanatatii primeste 500 milioane lei si Casa de Asigurari de Sanatate — 165 milioane lei, Educatia — 150 milioane lei pentru plata titlurilor executorii si 20 milioane pentru gradinite si doua universitati, Ministerul Transporturilor — 350 milioane lei, in special pentru CFR, Ministerul Economiei — 300 milioane lei pentru ajutoare de minimis si retehnologizare, Ministerul Justitiei — 43 milioane lei pentru cheltuieli de personal, administrare si finalizarea unor sedii de instante si Parchete, la Cultura si Culte cate 10 milioane lei, precum si 600 de milioane lei pentru arieratele autoritatilor locale, iar MAI primeste 200 milioane lei pentru Autoritatea Electorala Permanenta — banii pentru organizarea alegerilor, si credite de angajament de 136 milioane lei pentru retehnologizarea autoutilitarelor si masinilor de interventie.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *