septembrie 17, 2021

Ministerul Muncii: 1.286.149 de persoane incaseaza pensii mai mici de 2.000 de lei, in Romania

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

pensionari-maramuresUn numar de 1.286.149 de persoane incaseaza venituri din pensii in cuantum mai mic de 2.000 lei si pentru care se plateste impozit, precizeaza Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice (MMFPSPV), intr-un comunicat de presa transmis miercuri AGERPRES.

Astfel, din datele oficiale aflate in evidenta Casei Nationale de Pensii Publice, in luna ianuarie 2017, persoanele care primesc pensii mai mici de 2.000 de lei au platit lunar impozite de 62.173.206 lei, echivalentul a 53.4% din valoarea lunara totala a impozitului, in suma de 116.515.131 lei.

Ministerul Muncii precizeaza, totodata, ca impozitul mediu lunar se situeaza la 48 de lei.

Comisia de buget — finante a Camerei Deputatilor a decis, miercuri, modificarea Codului fiscal pentru scutirea pensionarilor de la plata contributiei asigurarilor sociale de sanatate si neimpozitarea pensiilor sub 2.000 lei.

Membrii comisiei au aprobat, cu 17 voturi “pentru” si sapte impotriva, raportul cu amendamente in acest sens la proiectul de lege de modificare a Codului fiscal initiat de fostul senator Cristiana Anghel, impreuna cu mai multi parlamentari. Acest proiect, adoptat in legislatura trecuta de Senat, prevedea neimpozitarea tuturor pensiilor si scutirea pensionarilor de la plata contributiei asigurarilor sociale de sanatate.

Presedintele comisiei, Viorel Stefan, a propus amendarea proiectului in sensul ca doar pensiile sub 2.000 de lei sa fie neimpozitate, amendament adoptat cu 14 voturi “pentru”, cele ale PSD, si opt impotriva, ale Opozitiei.

Raportul comisiei la proiectul de modificare a Codului fiscal urmeaza sa intre joi in dezbaterea plenului Camerei Deputatilor, cand a fost convocata o sesiune extraordinara.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2