Ministerul Muncii: Buget de 5 milioane de lei pentru ajutoare de urgenta acordate celor afectati de inundatii

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Familiile sau persoanele afectate de inundatiile produse pe parcursul anului 2019 vor primi ajutoare de urgenta in valoare totala de 5 milioane de lei, se arata intr-un comunicat al Ministerului Muncii si Justitiei Sociale (MMJS), transmis luni AGERPRES.

Ajutoarele de urgenta, aprobate luni de Guvern, printr-o Hotarare, se vor acorda din fondurile prevazute cu aceasta destinatie in bugetul MMJS, astfel: cate 3.000 de lei pentru familiile si persoanele singure ale caror bunuri de folosinta indelungata au fost afectate in proportie de peste 90%; cate 2.000 de lei pentru familiile si persoanele singure ale caror bunuri de folosinta indelungata au fost afectate in proportie cuprinsa intre 50% si 90% inclusiv; cate 1.500 de lei pentru familiile si persoanele singure ale caror bunuri de folosinta indelungata au fost afectate in proportie de pana la 50% exclusiv.

De asemenea, in cazul in care, in urma inundatiilor, alunecarilor de teren si fenomenelor meteorologice deosebite se inregistreaza pierderi de vieti omenesti, familia persoanei/persoanelor decedate beneficiaza suplimentar de suma de 5.000 lei.

Potrivit sursei citate, ajutoarele de urgenta nominale se aproba prin Nota a ministrului Muncii si Justitiei Sociale, pe baza borderourilor agentiilor judetene pentru plati si inspectie sociala, cu sprijinul inspectoratelor judetene pentru situatii de urgenta, borderourile fiind avizate de primarii localitatilor afectate si de prefecti.

In ceea ce priveste normele de acordare a ajutoarelor de urgenta, ministerul de resort mentioneaza ca acestea au fost simplificate. Astfel, familiile sau persoanele afectate nu mai trebuie sa completeze cereri, iar efectuarea anchetelor sociale a fost eliminata.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2