Ministerul Muncii: In Romania sunt aproape 96.000 de persoane nevazatoare, din care 2.770 sunt copii

Reclame home 1

In Romania sunt 95.889 de persoane nevazatoare, din care 2.770 sunt copii, se arata intr-un mesaj transmis luni de ministrul Muncii si Justitiei Sociale, Lia Olguta Vasilescu, de Ziua Internationala a Nevazatorilor, informeaza AGERPRES.

“Anual, la 15 octombrie, este celebrata Ziua Internationala a Nevazatorilor sau Ziua bastonului alb, care este sprijinul de nadejde al persoanelor fara vedere. In Romania sunt 95.889 de persoane nevazatoare, din care 2.770 sunt copii. Odata cu ratificarea Conventiei ONU privind Drepturile Persoanelor cu Dizabilitati, Romania si-a asumat un proces de reforma care trebuie sa schimbe fundamental modul in care este abordata persoana cu dizabilitati. Este un proces dificil, care cu siguranta este departe de a se fi incheiat, insa ne dorim o societate incluziva si suntem in permanenta preocupati de identificarea solutiilor care pot veni in sprijinul persoanelor cu dizabilitati”, a aratat Vasilescu, in mesajul remis, luni, AGERPRES.

Potrivit acesteia, in 2018, Guvernul a majorat de doua ori valoarea sprijinului financiar pentru persoanele cu dizabilitati, la 1 ianuarie si 1 iulie, iar, in mod specific, pentru persoanele nevazatoare, in noua Lege a pensiilor a fost redus stagiul de cotizare fata de cel stabilit de lege pentru asiguratii sistemului public de pensii.

“Suntem constienti de faptul ca inca sunt multe lucruri de facut pentru a usura viata persoanelor nevazatoare din Romania, dar va asiguram ca suntem preocupati in permanenta sa identificam noi solutii care sa vina in sprijinul dumneavoastra”, a adaugat ministrul Muncii.

Ziua Internationala a Nevazatorilor a fost instituita de Organizatia Europeana pentru Bunastarea Nevazatorilor in 1993, la Varsovia (Polonia). Marcarea acestei zile a generalizat sarbatorirea la nivel mondial a ‘Zilei bastonului alb’, instituita de presedintele american Lyndon Johnson, in 1964.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *