Ministerul Muncii lucreaza la un proiect prin care alocatiile copiilor sa se dea diferentiat

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

ministrul-muncii-rovana-plumbMinisterul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice lucreaza la un pachet de masuri prin care alocatiile pentru copii sa se dea diferentiat, proiectul urmand a fi prezentat public in septembrie – octombrie, a declarat, luni, ministrul de resort, Rovana Plumb, pentru postul de televiziune Digi24, transmite Agerpres.

“Lucram a un pachet de masuri. Peste tot in Uniunea Europeana alocatiile pentru copii se dau diferentiat, fie in functie de veniturile familiei, fie de varsta copilului. De aceea am spus ca lucram la un pachet de masuri pentru sustinerea familiei, pentru cresterea natalitatii si pentru respectarea drepturilor si interesului suprem al copilului. Pe masura ce va fi aproape de finalizare va intra in dezbatere publica in asa fel incat sistemul de asistenta sociala cu prioritatea sa catre copii si familii sa fie unul eficient si care sa tinteasca nevoile copilului si a familiei”, a spus Rovana Plumb.

Ministrul Muncii a precizat ca proiectul va fi prezentat public in septembrie — octombrie 2015.

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat luni Legea privind aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 65/2014 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prin care este dublata alocatia pentru copii, de la 42 de lei la 84 de lei.

Proiectul de lege privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 65/2014, cu un amendament al PNL care prevede ca alocatia de stat pentru copii sa creasca de la 42 la 84 de lei, a fost votat in luna mai de 332 de deputati, niciunul nu a votat impotriva, iar doi s-au abtinut.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2