Ministerul Muncii primeste 1,2 miliarde de lei

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice este principalul beneficiar al celei de-a doua rectificari bugetare din acest an, institutia primind 1,215 miliarde de lei, in timp ce Secretariatul General al Guvernului pierde cel mai mult, respectiv peste 1,340 miliarde de lei, potrivit proiectului de ordonanta de urgenta cu privire la rectificarea bugetului de stat pe 2014, postat, sambata, pe site-ul Ministerului Finantelor Publice (MFP).

Bugetul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice creste pe sold cu 575,2 milioane lei, principalele influente regasindu-se la Programul National de Dezvoltare Locala — 1,051 miliarde de lei, la Programul national de constructii de interes public sau social derulat prin Compania Nationala de Investitii — 83,6 milioane lei, si pentru achitarea primei de stat pentru economisire in domeniul locativ restanta aferenta depunerilor din anul 2013 — 182,3 milioane lei. Totodata, MDRAP va consemna o diminuare de 950 de milioane de lei a sumelor alocate pentru programe cu finantare din FEN postaderare.

Ministerul Afacerilor Interne va primi 254,9 milioane lei pentru echipament, utilitati, carburanti, munitie si armament, reparatii pentru tehnica din dotare, achizitionarea de materiale sanitare si echipamente pentru reducerea vulnerabilitatii legate de boli grave cu potential inalt de contagiozitate.

Si Ministerul Apararii Nationale primeste bani, respectiv 140,8 milioane de lei pentru cheltuieli de intretinere si functionare a unitatilor militare, operationalizarea si mentinerea in functiune a Formatiunii medicale de tip ROL2 precum si pentru plata integrala a avionului scurt mediu curier C27 J Spartan nr. 6.

Bugetul Ministerului Justitiei va creste cu 106,8 milioane de lei, suma fiind destinata acoperirii cheltuielilor de intretinere si functionare la instantele judecatoresti (utilitati, chirii sedii instante, servicii de prezentare, prelucrare si distribuire a actelor de procedura, intretinere si reparatii echipamente IT), dar si asigurarii finantarii proiectului ‘Implementarea portalului N-lex’ si a implementarii proiectului ‘Reforma Sistemului Judiciar’ semnat intre Guvernul Romaniei si BERD.

Ministerul Afacerilor Externe va beneficia de o suma de 96 milioane de lei pentru intretinerea si functionarea misiunilor diplomatice, precum si pentru programele de asistenta pentru dezvoltare.

Ordonatorii principali de credite care pierd bani la rectificarea din septembrie sunt: Ministerul Finantelor Publice, care va avea diminuat capitolul “Actiuni Generale” cu 992,8 milioane de lei, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, 1,048 miliarde de lei, Ministerul Sanatatii, 264,6 milioane de lei, Ministerul Transporturilor, 170,2 milioane de lei, si Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice, 164,9 milioane de lei.

Premierul Victor Ponta a declarat luni, 22 septembrie, ca “saptamana viitoare” Guvernul va face o rectificare bugetara pozitiva.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1