Ministerul Muncii a pus in dezbatere publica normele de aplicare la Programul “Prima chirie”

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Normele de aplicare la Programul “Prima chirie” prin care somerii angajati la mai mult de 50 de kilometri de localitatea de domiciliu primesc o prima de relocare au fost puse in dezbatere publica de Ministerul Muncii si Justitiei Sociale, informeaza AGERPRES.

“Programul de Guvernare 2017-2020 prevede, la Capitolul ‘Politici publice in domeniul Muncii si Justitiei sociale’, introducerea Programului ‘Prima chirie’ prin care se are in vedere stimularea mobilitatii fortei de munca. Ca urmare, la propunerea Ministerului Muncii si Justitiei Sociale, Guvernul Romaniei a aprobat, in luna ianuarie 2017, Ordonanta de Urgenta nr. 6/2017 pentru modificarea si completarea unor acte normative precum si pentru stabilirea unor masuri privind realizarea investitiilor finantate din fonduri publice, publicata in Monitorul Oficial nr. 62/25.01.2017”, se spune in nota de fundamentare.

Conform documentului, prima de relocare se acorda din bugetul asigurarilor pentru somaj pentru persoanele inregistrate ca someri la agentiile pentru ocuparea fortei de munca care se incadreaza in munca, potrivit legii, intr-o alta localitate situata la o distanta mai mare de 50 km fata de localitatea in care isi au domiciliul sau resedinta si ca urmare a acestui fapt, isi schimba domiciliul sau isi stabilesc resedinta in localitatea respectiva sau in localitatile invecinate acesteia.

“Prima de relocare se acorda persoanelor ale caror venituri nete lunare realizate de catre acestea in situatia in care sunt persoane singure sau impreuna cu familiile acestora nu depasesc suma de 5.000 lei/luna si este in cuantum de 75% din suma destinata asigurarii cheltuielilor pentru locuire (chirie si utilitati) in noul domiciliu sau noua resedinta, dar nu mai mult de 900 de lei.

Prima de relocare se acorda, la cerere, lunar, pe o perioada de cel mult 36 de luni, daca persoanele care solicita acest drept se incadreaza in munca, cu norma intreaga, pentru o perioada de cel putin 12 luni si nu se cumuleaza cu alte prime de mobilitate prevazute de lege”, se precizeaza in nota de fundamentare.

Reclame home 1
Data curenta: ’19/08/2019’

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *