Ministerul Public: Intensificarea luptei impotriva infractiunilor privind mediul – un obiectiv pentru 2017

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Ministerul Public si-a propus ca intensificarea luptei impotriva infractiunilor privind mediul, a celor silvice, privind patrimoniul natural si cultural national sa constituie un obiectiv pentru acest an prin operationalizarea si specializarea retelei de procurori in vederea investigarii cauzelor din acest domeniu, precum si prin combaterea mai eficienta a faptelor incriminate de lege, informeaza AGERPRES.

“In considerarea art. 35 din Constitutia Romaniei — care recunoaste si garanteaza dreptul oricarei persoane la un mediu sanatos si echilibrat ecologic — Ministerul Public si-a propus ca intensificarea luptei impotriva infractiunilor privind mediul, a celor silvice, privind patrimoniul natural si cultural national sa constituie un obiectiv pentru anul 2017, prin operationalizarea si specializarea retelei de procurori in vederea investigarii cauzelor din domeniul de referinta, precum si prin combaterea mai eficienta a faptelor incriminate de legea penala”, a transmis Ministerul Public intr-o postare pe Facebook, cu ocazia Zilei mondiale a mediului.

Potrivit sursei citate, infractionalitatea contra mediului se plaseaza, la nivel mondial, pe locul patru in cadrul activitatilor ilicite internationale, generatoare de profit criminal, dupa traficul de stupefiante, contrafaceri si traficul de fiinte umane.

“Avand in vedere aceasta realitate, evidenta atat pe plan international, cat si pe plan national, Ministerul Public considera ca autoritatile publice au obligatia sa coopereze, sa aiba un rol activ si ferm in prevenirea si combaterea infractionalitatii contra mediului. In aceasta directie, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a lansat, la sfarsitul anului trecut, proiectul ‘Justitia verde’, care a elaborat proiecte de cooperare interinstitutionala, precum si un raspuns penal coerent, adecvat si energic la ofensiva criminalitatii contra mediului”, se mai arata in mesaj.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *