Ministerul Sanatatii: 10.000 de doze de vaccin antigripal pentru imunizarea copiilor intre 6 luni si 3 ani

Reclame home 1
Reclame home 1

Ministerul Sanatatii a anuntat ca vor fi asigurate 10.000 de doze de vaccin antigripal pentru imunizarea copiilor intre 6 luni si 3 ani, din categoriile cu risc de imbolnavire, cu afectiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, hepatice, neurologice, metabolice, renale, diabet zaharat, obezitate, sindrom imunodeficienta primara sau astm.

„Prin Acordul Cadru pe care Ministerul Sanatatii il are incheiat cu cei 5 furnizori de vaccin gripal, Ministerul Sanatatii asigura si 10.000 de doze de vaccin gripal pentru imunizarea copiilor intre 6 luni si 3 ani, din categoriile cu risc de imbolnavire, cu afectiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, hepatice, neurologice, metabolice, renale, diabet zaharat, obezitate, sindrom imunodeficienta primara sau astm”, se arata intr-o informare a MS.

Potrivit sursei citate, anul trecut, in cadrul campaniei gratuite, au fost vaccinati 2.377 de copii cu varsta cuprinsa intre 6 luni si 3 ani.

Campania de vaccinare antigripala a Ministerului Sanatatii se afla in desfasurare. Pentru sezonul 2019 – 2020, Ministerul Sanatatii a achizitionat 1,5 milioane de doze de vaccin gripal, cu 200.000 mai mult fata de anul trecut, pentru imunizarea unui numar mai mare de persoane din categoriile la risc, relateaza Agerpres.

Vaccinul achizitionat acopera 4 tulpini gripale, avand formula recomandata de OMS.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2