Ministerul Sanatatii: 12.000 de doze de imunoglobulina vor fi aduse in Romania in luna mai

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Un numar de 12.000 de doze de imunoglobulina, dintre care 9.000 prin Mecanismul de protectie civila, vor fi aduse in Romania in luna mai, informeaza Ministerul Sanatatii, intr-un comunicat remis miercuri AGERPRES.

“In aceasta dupa-amiaza, alte 2.500 de fiole de imunoglobulina au intrat in depozitul Companiei Nationale UNIFARM si urmeaza a fi distribuite catre unitatile sanitare, in functie de solicitarile acestora. In luna mai vor fi aduse inca 12.000 doze de imunoglobulina, dintre care 9.000 prin Mecanismul de protectie civila”, precizeaza sursa citata.

Potrivit MS, de la inceputul anului si pana in prezent au fost aduse in Romania 14.563 de fiole de imunoglobulina, 7.300 dintre acestea prin Mecanismul de protectie civila declansat de catre Ministerul Sanatatii la inceputul lunii martie.

“Avem in acest moment 5 tipuri de imunoglobulina disponibile pentru tratarea pacientilor nostri pentru toate tipurile de imunodeficienta – primara, secundara, sepsis sever. Spitalele pot comanda produsele necesare de la UNIFARM. Este foarte important ca producatorii au inceput sa revina pe piata romaneasca in urma masurilor luate de Guvern”, sustine ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, citata in comunicat.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2